Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

Sparkly Specials. De rubriek waarin ik even stil sta en terug kijk op mijn favoriete en meest speciale momentjes van de afgelopen tijd. Denk aan leuke tips, weetjes, belevenissen en favorieten. Lees je gezellig mee?

Sinds een paar weken publiceer ik iedere woensdag een nieuwe Blogtips waarin ik mijn eigen tips over het bloggen met jullie deel. Nu krijg ik steeds vaker vragen en barst ik van nieuwe onderwerpen waar ik over kan schrijven. Een van de meeste vragen is: Hoe bewerk ik mijn instagram foto’s? Daar gaan we het vandaag dan over hebben!

 

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

Dropbox en Canon Connect
Wanneer ik mijn foto heb geschoten, zet ik ze via mijn camera direct op mijn telefoon door de Canon Conncet app te gebruiken. Deze is super handig voor de personen die zelf een Canon camera gebruiken. Helaas hebben niet alle camera’s een wifi functie én kan de app zelf ook niet verbinding krijgen met alle camera’s die deze functie wel hebben.

Wanneer ik afbeeldingen snel naar mijn computer wil hebben, doe ik dit via de Dropbox App. Dit vind ik persoonlijk handiger en sneller dan mijn mobiel te koppelen aan mijn computer met een draadje. Het uploaden via Dropbox duurt ongeveer 1 seconden per foto. Heel handig dus!

hoe bewerk ik mijn instagram foto's?

Favorieten afbeeldingen
De foto’s heb ik nu gedownload en staan allemaal tussen mijn afbeeldingen op mijn Iphone. Soms maak ik (of iemand anders) veel dezelfde foto’s van een plek of pose. Daarom vind ik het overzichtelijk om een afbeelding als favoriet te selecteren. Dit doe je door op het hartje onder de foto te klikken.

Mijn foto bewerk apps

Snapseed
Dit is een hele fijne app om foto’s goed te kunnen bewerken. Je kunt bijvoorbeeld zelf selecteren welk gedeelte van de foto iets meer helderheid nodig heeft of juist iets scherper kan. Ook vind je hier verschillende filters die je kan gebruiken.

Picsart
Deze app gebruik ik eigenlijk alleen om iets wit te maken. Te veel kleur in een foto vind ik persoonlijk niet zo mooi. Daarom maak ik een muur die bijvoorbeeld eerst een beetje gelig was, helemaal wit.

VSCO
Dit is een van de populairste apps om een foto mee te bewerken. Je vind hierin verschillende filters waarvan je zelf de sterkte kunt bepalen. Het zijn mooie filters, maar deze app gebruik ik eigenlijk bijna nooit meer. Foto’s worden namelijk onscherp na het bewerken in VSCO..

UNUM
Na het bewerken van de foto upload ik hem in UNUM. Dit is eigenlijk puur en alleen een overzicht zodat je kunt zien of een foto mooi naast een andere foto past. Op deze manier kun je een mooie Instagram feed creëren, al vind ik dat niet het belangrijkste. Maar stiekem wordt ik er toch een beetje blij van hihi..

Dit is hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk. Hopelijk hebben jullie er iets aan!

Met welke App of filter bewerk jij jouw Instagram foto?

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Laura / lajoiedevivre
  april 12, 2017 at 8:07 pm

  Snapseed en VSCO gebruik ik zelf ook en dat vind ik genoeg! In VSCO rangschik ik de foto’s ook al dus de umum app heb ik niet nodig.

 • Reply
  Casajolien
  april 18, 2017 at 5:15 pm

  Toffe post! 🙂 Enkele apps kende ik al en de andere zal ik nu eens downloaden! Picsart had ik ook al. Maar hoe maak jij jouw foto’s witter want ik zoek al lang voor deze tool maar vind hem niet :/

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge