het recept voor een leeg koppie

Mediteren

Ken je dat gevoel? Dat gevoel dat er zomaar uit het niets een boos donker wolkje boven je koppie blijft hangen en je meetrekt in een negatieve spiraal? Je bent moe, hebt nergens zin in of kracht voor en je bent hard toe aan een pauze. Of misschien heb je net als ik last van paniekaanvallen en wil je er alles aan doen om je koppie leeg te maken.  Een break van al het social media gedoe, de druk van presteren en alle ellende in de wereld.

Veel mensen vinden het lastig om zo’n pauze in te lassen, net als ik. Mijn to-do lijst wordt voor mijn gevoel met de seconde langer en stiekem wil ik ook bezig blijven. Maar lief zijn voor ons lichaam en weer wat rust in ons drukke bovenkamertje creëren is belangrijker dan dat. En hoe zorg je daar beter voor dan een heerlijk dagje rust voor jezelf te nemen?

Wat heb je nodig

Thee, heel veel thee
Kaarsen
Je chillste joggingspak
Een koelkast vol healthy stuff
Een tof boek
Geen telefoon
Positive vibes

7.00
MEDITEREN

Neem de tijd voor jezelf om rustig op te staan, je gordijnen open te slaan en je even goed uit te rekken. Vandaag ga je eens even goed luisteren naar jouw lichaam en neem je voor alles heerlijk rustig de tijd.

Mediteren

Hopelijk heb ik je niet af geschrokken met het woord meditatie. Zelf heb ik ook niets met meditatie of yoga maar vandaag mag het best tijd zijn voor iets nieuws. Misschien vind je het stiekem wel heel fijn?

Steek wat kaarsjes of misschien wel geurkaarsjes aan en maak de kamer gezellig. Wanneer je een yogamatje hebt kun je deze uitrollen op de grond en in kleermaker houding gaan zitten. Heb je dit niet, dan kun je op dezelfde manier op je bed gaan zitten. Focus je op je ademhaling en probeer je hoofd helemaal leeg te maken. Denk aan niets. En nu zul je denken, ‘Hoe kan ik aan niets denken?’. Dat zal ook niet direct lukken wanneer je voor het eerst mediteert. Naarmate je vaker oefent zul je leren hoe je je gedachte het best kunt laten varen.

Je mag helemaal zelf bepalen of je vijf minuten of een halfuur wilt vrijmaken voor het mediteren.

 

8.00
FOODMOOD

Mediteren

Hopelijk vond je het mediteren fijn en wil je het misschien wel vaker gaan doen. Tijd voor een heerlijk en stevig ontbijtje dat zelf niet veel tijd van je vergt om klaar te maken. Dit is het basis recept voor deze roze havermout met vers rood fruit. Je kunt zelf bepalen of je liever ander fruit kiest of juist voor een hele andere topping gaat.

Neem de tijd voor dit ontbijt. Dek de tafel voor jezelf, zet een leuk muziekje op, zet een groot glas water klaar met een citroenschijfje erin en zet bijvoorbeeld verse munt of gemberthee. Dit is jouw dag en je mag je best een beetje uitsloven, verwen jezelf.

Eet de rest van de dag vooral ook wat meer fruit, groente en rauwkost!

 

9.00
SOME ME TIME

De vogeltjes fluiten en het zonnetje laat zich langzamerhand steeds iets vaker zien. De donkere grauwe dagen zullen we hopelijk een tijdje niet meer meemaken. Dit weer zorgt er bij de meeste van ons ook voor dat we onze creativiteit meer kunnen uiten. Maak daar vooral ook gebruik van!

Mediteren

Lees een goed boek, schilder, richt een kamer opnieuw in, bak een taart of schrijf nieuwe blogs vooruit. Je kunt het niet gek genoeg maken. Maar onthoud wel dat je alle tijd hebt om alles te doen. Geen gehaast, we hebben alle tijd.  En oja, blijf gedurende de dag genoeg water en thee drinken!

 

12.00
GET IN MA BELLY

Begon je buik alweer te rommelen? Goed, dan is het tijd voor een gezonde lunch vol goede vetten, vitamines en mineralen.

Voor de lunch werkt een salade altijd erg goed. Vooral wanneer je een stevig ontbijt met havermout hebt gegeten. Het zou daarom goed kunnen dat je nog verzadigd bent en daarom ook nog geen honger hebt. Geen probleem, dan schuif je de lunch een uurtje op.

Mediteren

Ben je vegetarisch of veganistisch, vervang de tonijn dan door extra groente of bijvoorbeeld tofoe.

 

13.00
PATHS ARE MADE BY WALKING

Hoe voel je je? Gaat alles goed en ben je je er nog steeds bewust van dat deze dag helemaal van jou is? Drink je nog steeds voldoende en heb je ook niet stiekem op je mobiel gekeken?

Mediteren

Ik hoop dat je nu naar buiten kijkt, het zonnetje ziet schijnen en dat dat een klein glimlachje op je gezicht tovert. Het is namelijk tijd voor een wandeling. Dit hoeft niet perse thuis in de buurt, maar dit kan natuurlijk ook in het bos, een mooi natuurpark of op het strand. Misschien heb je wel een trouwe viervoeter die het geweldig vind om mee te gaan?

Sta stil bij de mooie dingen om je heen, de wind langs je haar en de geluiden van de prachtige natuur.

 

18.00
EAT GOOD FEEL GOOD

Mediteren

Hamburgers. Ik zei toch dat vandaag echt leuk zou gaan worden? Heb je nog geen honger, dan kun je deze avocado burgers nog even uitstellen tot later. En het zou ook heel goed kunnen dat je helemaal geen zin hebt in nog meer avocado, en dat is geen probleem. Misschien heb je wel zin in pasta met gorgonzola of een couscous salade. Het is jouw dag, dus jij mag kiezen!

 

20.00
SOME ME TIME

Mediteren

De dag is bijna voorbij. Hopelijk voel je je heerlijk ontspannen en heb je vandaag ervaren als een relax dagje speciaal voor jou. Tot slot kun je nog genieten van een warm bad of een lange douche, een gezichtsmasker, nog wat geurkaarsjes en misschien een lekkere snack. Ga daarna lekker vroeg naar bed en vermijd het blauwe licht van je telefoon, laptop of Ipad zodat je morgen fris en uitgerust wakker wordt. Wie weet, misschien krijg je spontaan zin om nog eens te mediteren!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge