Het eetdagboek van een vreetzak

eetdagboek

De meeste kennen mij als fulltime sukkel, maar ook zeker als fulltime vreetzak. En in tegenstelling tot mijn puberale jaren, lust ik qua eten nu bijna alles. Er wordt mij ook vaak gevraagd om te delen wat ik dagelijks naar binnen prop. Want leef ik nou op eiwitshakes, stop ik om het uur een wortel door mijn slokdarm en neem ik nou nooit een beetje alcohol? Ik zal je eens wat vertelen, ik leef in het weekend op emmers vol wijn.

Ok, grapje.

Ik kies voor deze blogpost een willekeurig dag uit die ik heb bijgehouden met de MyFitnessPal App. Voor vele waarschijnlijk een bekende applicatie om op deze manier je dagelijkse voedings- inname bij te houden. Op deze manier kun je makkelijk de inname van de kilocalorieën en bepaalde macronutriënten bijhouden.

Wanneer ik dit soort blogs post, denk ik er altijd wel twee keer over na. Mede dankzij sommige reacties die ik een paar maanden geleden ook op een soortgelijke post kreeg. Ik hoop dat jullie dit zien als inspiratie en dat deze blog de nieuwsgierigheid naar mijn eet gedrag een beetje wegneemt. Misschien is de titel ‘Het eetdagboek van een vreetzak’ een tikkeltje overdreven, maar de mensen die mij kennen weten dat ik van sarcasme hou.

 

Mijn ontbijt – 09.00
Ik start de doordeweekse dagen altijd vrij hectisch. Ik snooze erop los en vergeet 9 van de 10 keer de tijd waardoor ik het altijd op het nippertje red. Hierdoor gooi ik de meest simpele en praktische dingen in mijn tas, zodat ik daar in ieder geval niet over na hoef te denken. Natuurlijk mealprep ik de avond van te voren wel het grootste gedeelte.

 • 2 gekookte eieren
 • 2 grote tomaten
 • banaan

Ik ontbijt nooit uitgebreid, tenzij het zondag is en ik een enorme kater heb. Dan schuif ik de helft van de koelkast naar binnen. Het is wellicht een aparte combinatie, maar ik eet het allemaal van elkaar gescheiden. De eieren kook ik de avond van te voren, dit neemt ’s morgens voor mij teveel tijd in beslag. En de 2 tomaten als ontbijt, die eet ik gewoon als een appel uit de hand. Heerlijk!

Tussendoor – 11.00
Tussen mijn lessen door heb ik altijd wel even tijd om snel wat te kunnen eten.

 • Organic Whey Protein van Ekopura
 • 2 Superfood Wafels van Body & Fit
 • één besmeerd met Body & Fit Pindapasta, één besmeerd met Whey Choco Crunchy

Deze twee pasta’s kun je bestellen op de website van Body & Fit.

Middageten – 13.00
Zoals ik al zei, maak ik het meeste de avond van te voren al klaar. Zo ook het middageten in mijn tupperware bakje.

 • tonijn In Water, John West
 • basmati Rijst
 • 20 gram walnoten
 • grote rode paprika

De tonijn en rijst eet ik samen met de walnoten, dit is ook heel lekker met soja saus. Hierna eet ik de paprika als een appel uit de hand.

Tussendoor – 15.00
Dit is meestal het tijdstip waarop ik klaar ben met school en onderweg wel weer trek krijg. Daarom neem ik vaak een eiwitreep mee die ik snel kan opeten.

 • Questbar Cookie & Cream

Onwijs makkelijk om mee te nemen en er zitten vaak ook lekker veel eiwitten in.

Avondeten – 18.00
Ondertussen ben ik na een lang dagje school doorgegaan naar de sportschool, wel nadat ik een pre workout shake achterover heb gegooid. De Questbar viel nogal zwaar, dus voelde ik geen drang om voor het sporten nog iets te snacken. Na mijn training begin ik meteen met het koken van mijn avondeten.

 • volkoren couscous
 • kipfilet
 • tomaten
 • ui
 • bladspinazie
 • geitenkaas 30+
 • teentje knoflook
 • citroensap van een halve citroen
 • peterselie

Onwijs lekker. Recept komt snel online!

Tussendoor – 20.00
Voor het slapen gaan geniet ik vaak nog van een aantal koppen verse gemberthee met een paar koekjes en een bakje kwark.

 • 2 oreo’s
 • 200 gram kwark
 • schepje eiwitpoeder
 • wat bevroren fruit

A balanced diet is a cookie in each hand. Geloof me, als ik meer oreo’s in huis had, was het zeker niet bij twee gebleven..

Dus dit is mijn eetdagboek! Dit is een hele drukke dag random uitgekozen van mijn afgelopen week. Op dit soort dagen heb ik het onwijs druk gehad. Wat ik daarnaast nog wil zeggen, is dat iedereen anders is. Dit eetdagboek laat niet zien dat jij dit ook moet gaan eten. Ook eet ik iedere dag totaal anders, dus staar je hier alsjeblieft niet blind op.

 

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge