Ben je een blogger? Dan moet je deze handige blogtips lezen!

Iedere woensdag ochtend publiceer ik een nieuw artikel waarin ik mijn handige blogtips met jullie deel. In dit artikel deel ik  al mijn blogtips voor mijn mede-bloggers. Deze kunnen je goed op weg helpen naar meer zoekverkeer en handige informatie!

Onderhand ben ik al ruim twee maanden bezig met het schrijven van verschillende blogtips voor bloggers. En het leuke is, ze worden steeds vaker gelezen door ook nieuwe lezers met een eigen blog. Super tof! Maar dat betekend ook dat sommige van jullie verschillende blogtips zijn misgelopen. Vandaar dat ik deze overzichtelijke artikel online zet met al mijn handige blogtips op een rijtje.

1 | Hoe moet je eigenlijk beginnen met bloggen?

Je bent er zeker van, je hebt waarschijnlijk na lang twijfelen de knoop doorgehakt en wilt er nu vol voor gaan. Je gaat beginnen met bloggen! Maar hoe doe je dat, waar begin je en waar ga je over schrijven? Ik leg het je allemaal uit in mijn eerste blogtips.

 

2 | 10 tips voor de beginnende blogger

Je bent een blog gestart, helemaal top! Maar waar moet je in vredesnaam mee beginnen? Wat moet je doen om jouw blog tot een succes te maken? In dit artikel geef je graag mijn 10 tips die jou alvast een stapje in de goede richting geven.

 

3 | Hoe kies je een gratis WordPress thema?

Je wilt een blog starten en moet dus een template uit gaan kiezen. Maar waar moet je in vredesnaam mee beginnen? Hoe kies je een gratis thema op WordPress en waar let je op? Ik geef je graag mijn tips die jou alvast een stapje in de goede richting geven!

 

4 | Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

Geld verdienen met bloggen, kan dat? En of dat kan en ik vertel je graag de vier bekendste manieren hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Maar verwacht in het begin zeker geen vetpot!

 

5 | Hoe houdt je je blogstatistieken bij?

Hoe meet je de statistieken van een website? Je wilt natuurlijk weten hoeveel bezoekers jouw blog trekt, waar ze vandaan komen en welke pagina’s het best bekeken worden. Gelukkig kun je dit allemaal perfect in de gaten houden met Google Analytics.

 

6 | Investeren in een blog; hoe en wanneer?

Het is lastig om aan te voelen wanneer het juiste moment daar is. Het moment waarop je denkt dat geld uitgeven aan je blog de moeite waard is. Maar wanneer is het tijd om te investeren in een blog? Ik praat erover in dit artikel.

 

7 | Hoe krijg je meer volgers op social media?

Veel volgers op social media hebben is niet alleen leuk, maar je hebt er ook nog iets aan wanneer je meer zoekverkeer wilt genereren naar een website of blog. Of je het nu wilt of niet, onbewust bouw je een band op met de lezers die graag op jouw website de nieuwste artikelen willen lezen. Daarnaast zit er vaak een groep mensen tussen jouw volgers die voor terugkomend verkeer zorgen.

En laat ik duidelijk zijn, volgers en likes zijn natuurlijk niet alles. Maar het is zeker leuk wanneer je ze krijgt!

 

8 | Welke plugins moet je downloaden?

Welke plugins moet je downloaden? Dat was de vraag die ik na het publiceren van mijn vorige blogtips vaak kreeg. Het is lastig om zelf te ontdekken welke plugins je moet installeren, vooral wanneer je een beginnende blogger bent. In dit artikel ga ik je mijn vijf favoriete en meest handige plugins laten zien. Lees je mee?

 

9| Hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn artikelen gaan lezen?

Ook al geven we het niet snel toe, voor iedere blogger zijn unieke bezoekers en page views stiekem best belangrijk. Het geeft niet alleen zelfvoldoening voor het harde werk dat je in een artikel hebt gestoken, maar hoe meer bereik betekend automatisch ook dat jouw blog meer waard is en je dus een zakcentje kunt verdienen. En hoe leuk is het om van jouw blog je werk te maken?

 

10 | 8 redenen waarom bloggen zo leuk is

Persoonlijk vind ik bloggen nog steeds onwijs tof om te doen. Nog steeds, ik blog zelf nog maar iets langer dan een jaar maar je snapt vast wat ik bedoel. In dit artikel vertel ik jou mijn 8 redenen waarom bloggen zo leuk is!

 

11 | 23 handige Facebook-groepen voor bloggers

Een plek waar veel bloggers samen komen om informatie uit te wisselen, elkaar tips geven én waarin je ook nog eens zorgeloos artikelen kunt plaatsen om meer zoekverkeer te krijgen. Klinkt als een droom voor bloggers vind je niet? Het zijn de Facebook-groepen voor bloggers waar ik het nu over heb. Dit zijn groepen die speciaal gemaakt zijn voor bloggers door bloggers om elkaar te helpen en steunen.

 

12 | Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

Sinds een paar weken publiceer ik iedere woensdag een nieuwe handige blogtips waarin ik mijn eigen tips over het bloggen met jullie deel. Nu krijg ik steeds vaker vragen en barst ik van nieuwe onderwerpen waar ik over kan schrijven. Een van de meeste vragen is: Hoe bewerk ik mijn instagram foto’s? Daar gaan we het vandaag dan over hebben!

 

Zo, dit zijn mijn handige blogtips tot nu toe. Ik hou dit artikel natuurlijk gewoon up to date zodat iedereen alles gemakkelijk kan lezen. Hopelijk hebben jullie er iets aan! Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn blogtips en alle andere posts? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, vind ik leuk!

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Joy
  mei 11, 2017 at 9:20 am

  Ik heb nu al op meerdere van deze links geklikt! Ze hebben mij echt enorm geholpen om meer te weten en te kunnen doen met mijn blog! 🙂
  Liefs, Joy

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge