Gezonde quiche met zwarte rijst en spinazie

witBij mij hoef je niet aan te komen met slagroomtaarten of taarten met dikke plakkaten van marsepein. De enige taarten die ik wel echt lekker vind zijn kwarktaarten, monchoutaarten of quiches.

Nog nooit gehoord van een quiche? Een quiche is een hartige taart die je op veel manieren kunt vullen. De vulling van een quiche is luchtig en bestaat vaak uit room en eieren, groenten, vlees of vis. De bodem wordt meestal gemaakt van een deegmengsel van water, meel en bloem. Vandaag doen we dat niet. Vandaag maken we een gezonde quiche en de bodem maken we niet van deeg, maar van zwarte rijst!

Benodigdheden gezonde quiche:

250 gram zwarte rijst
3 eetlepels olijfolie
2 hele eieren
4 ei eiwitten
75 gram wokgroenten
100 gram bladspinazie (in pot)
100 gram huttekase
50 gram feta kaas
Snufje peper en zout

Optioneel:
Geraspte kaas
Spekjes

Bereidingswijze gezonde quiche:

Kook de zwarte rijst volgens de beschrijving. Meestal neemt dit nog aardig wat tijd in beslag, houdt daar dus rekening mee. Zodra de rijst zijn tijd heeft gehad om goed te koken, laat je het afkoelen en giet je het daarna in een ingevette springvorm. Druk de rijst goed aan, maar zorg er vooral voor dat het een soort kommetje vormt. Zet de springvorm nu 10 minuten in de oven op 180 graden.

Wanneer de bodem goed knapperig is haal je deze uit de oven. De wokgroenten en bladspinazie verdeel je mooi over de bodem. Let er goed op dat je niet te veel vocht van de spinazie overgiet.

Kluts nu de eieren en het ei eiwit goed door elkaar zodat het een beetje opschuimt. Hier roer je ook de huttekase, de helft van de feta kaas en een snufje peper en zout doorheen. Je kunt zelf kiezen om er bijvoorbeeld nog kipreepjes of spekjes doorheen te doen.

Je kunt er tot slot nog wat geraspte kaas en de overgebleven feta overheen strooien. De quiche gaat nu voor 45 minuten in de oven op 180 graden.

Gezonde quiche Gezonde quiche

Ben jij toch niet zo van de hartige taarten, maar ga je liever voor een kwarktaart of cheesecake? Bekijk dan zeker dit Sinner Sunday Oreo Cheesecake recept!

Eet smakelijk!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge