GEZONDE KWARKTAART + WINNAARS JOHNNY DOODLE

witIedereen weet zo onderhand wel dat ik opgescheept zit met een hele doos chocolade repen van Johnny Doodle. Klinkt alsof ik het erg vind maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Maar die repen moeten vanzelfsprekend wel opgegeten worden!

 

Benodigdheden bodem:

200 gram dadels
2 eetlepels kokosolie
50 gram eiwitpoeder
(smaak naar eigen keuze)

 

Benodigdheden vulling:

1000 gram kwark
2 handjes frambozen
12 gelatine blaadjes
1 reep Johnny Doodle chocolade
(white strawberry & merenge)

 

Bereidingswijze:

Voor de bodem snijd je de dadels zo fijn mogelijk en meng je deze met de kokosolie en het eiwitpoeder tot het samen een goed geheel vormt. Dit mengsel druk je nu goed met een lepel aan in een springvorm. Zet de springvorm nu in de koelkast.

Laten we beginnen met de vulling! Ikzelf gebruik een grote kom waar ik alles goed in kan mengen. Pak ook een klein kommetje waar je de gelatineblaadjes in koud water 5 minuten laat rusten.  In de mengkom roer je nu de kwark en de frambozen goed door elkaar zodat de kwark een licht roze tintje krijgt.

Haal de gelatine nu uit het water en wring deze goed uit. Leg de blaadjes nu in een steelpannetje en gooi daar 5 eetlepels water bij. Zet het vuur aan en roer zachtjes door totdat de gelatineblaadjes opgelost zijn in het water. Laat dit nu afkoelen.

Wanneer de gelatine afgekoeld is, roer je dit nu door de kwark en de framboos. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de vulling over. Tot slot versier je de taart met de frambozen en chocolade. Laat de taart minimaal 3 uur rusten in de koelkast.

De smaken van het eiwitpoeder en de chocolade kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Johnny Doodle winnaars

Zondagochtend kwam ik thuis en zag ik direct een pakketje op de mat liggen. Met een brede glimlach die nog net geen licht gaf, maakte ik het zware pakketje open waarvan ik al een klein vermoeden had wat de inhoud precies zou zijn. En ja hoor, een paar kilo chocolade met allerlei verschillende smaken van Johnny Doodle. Mijn dag kon niet meer stuk. Want ja, give me chocolate and i’m yours.

Nu leek het me wel zo lief om niet al die repen voor mezelf te houden. Daarom wil ik 3 mensen blij maken met één reep van Johnny Doodle. Via mijn Instagram kreeg ik erg veel reacties van allemaal chocolademonstertjes die wel zo’n reep zouden willen proberen. En geloof me, ze zijn god-de-lijk.

ppp

  @nikanomi

  @marysevanvelthuijsen_

  @journeytobecomefit

 

Gefeliciteerd lieve meiden! Ik hoop dat jullie er net zo lekker van kunnen smikkelen als dat ik de komende maanden nog kan gaan doen!

john2

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge