Gezond naar school 8 tips

witt

Ga jij gezond naar school? De tijd is weer aangebroken dat de scholen weer beginnen, en dat betekend vaak ook dat de broodtrommeltjes weer netjes worden ingepakt met boterhammen met pindakaas, de koekjes als tussendoortje in de tas worden gestopt samen met de wiki en fristi pakjes.

Gezond naar school

Klinkt allemaal heel normaal en lekker, maar zou je niet eens wat gezonder en meer verantwoord voorbereid zijn op een nieuw schooljaar? Ik geef je 8 simpele en handige tips om gezond naar school te gaan!

 

Mealprep Sunday

Het begrip Meal Preppen is op dit moment razend populair. Je maakt gezonde maaltijden klaar om er een paar dagen lang van te kunnen eten. Perfect om deze methode toe te passen op ons zware schoolleven. Niemand heeft namelijk zin om nog een uitgebreid en verantwoord ontbijt klaar te maken om 07.00. Maak daarom bijvoorbeeld op zondag een paar bakjes klaar met verschillende soorten lunch om maandag, dinsdag en woensdag mee te nemen naar school. Woensdag maak je dan nog twee bakjes voor donderdag en vrijdag. Je wilt natuurlijk wel dat de maaltijden vers blijven!

Op deze manier ga je goed voorbereid naar school en kom je hopelijk niet in de verleiding om naar de ongezonde snoepautomaten te gaan.

 

Skip de snoepautomaat

Hoe logisch het ook klinkt, blijf ik het toch zeggen. Ontloop de snoepautomaten! Hier zit niets anders in dan ongezonde snacks vol calorieën, suikers en E-nummers. Loop er met een grote boog omheen.

Weet je van jezelf dat je die hongerige verleiding niet kunt weerstaan? Zorg er dan voor dat je jouw portemonnee lekker thuis laat!

 

No Money

Wat je niet hebt kun je natuurlijk ook niet uitgeven. Laat die portemonnee lekker thuis zodat je zeker weet dat je toch niets ongezonds kunt kopen in de kantine.

Wat je natuurlijk ook kunt proberen, is ervoor zorgen dat de kantine van de school een gezonde update krijgt. Vraag er eens naar bij iemand van de school, wie weet ziet jouw kantine er binnenkort heel anders uit en ruilen ze de kaasbroodjes in voor heerlijke gezonde snacks zoals fruit en rauwkost!

 

Fruit en rauwkost

Persoonlijk vind ik het heerlijk om even snel een stuk fruit naar binnen te werken of te genieten van een bakje rauwkost met een lekkere hummus dipsaus. Maak dit dan ook de dag van tevoren klaar zodat je de dag erna een heerlijke snack mee naar school kunt nemen.

 

Drinken

Zorg dat je voldoende drinkt gedurende de dag. En dan heb ik het niet over Wiki, Fristi of andere zooi, nee. Neem een grote en met water gevulde bidon mee. Vul hem ook steeds bij wanneer hij leeg is gedronken.

Wil je meer weten over hoe gezond water drinken eigenlijk is? Lees dan deze blog!

 

I like to move it move it

Probeer tussen je lessen door even je benen te strekken. Probeer niet te lunchen achter het bureau, maar maak bijvoorbeeld een wandeling tijdens je lunchpauze of neem de trap in plaats van de lift!

 

Stappenteller

Hoe meer je beweegt, hoe meer stappen je zet. Erg logisch, maar ook een leuk doel.

Bijna iedereen heeft een Iphone of zelfs een sporthorloge. Hierop kun je makkelijk bijhouden hoeveel stappen jij gedurende de dag zet. Bij een Iphone kun je dit bijhouden via de standaard Gezondheids app op je telefoon.

 

Samen sta je sterk

En tot slot ook een gezellige en handige tip, plan een gezamenlijke lunch met je klasgenoten. Doe dit bijvoorbeeld twee keer in de week. De een neemt twee bakken kwark mee, de andere een salade en weer iemand anders rijstenwafels, crackers en kipfilet. Gezellig, gezond en handig!

Welke van deze tips ga jij toepassen? Of heb jij misschien nog DE tip die hier tussen moet staan? Let me know!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge