Gevulde avocado recept, lekker en vet gezond!

wit

Avocado’s zijn sinds de laatste jaren helemaal hip en daarnaast ook nog erg gezond! Ikzelf ben gek op avocado’s vooral omdat je er zo mee kunt variëren. Vandaag deel ik daarom mijn gevulde avocado recept!

Het onverzadigd vet in avocado’s zorgen er voor dat je LDL cholestorol gehalte omlaag gaat, en dat juist je HDL cholostorol gehalte wordt verhoogd. Avocado is een goede bron van kalium, magnesium, verschillende vitamines en foliumzuur. Je kunt wel zeggen dat het een vitaminebommetje is! [1] Veel mensen denken ook vaak dat avocado’s dikmakers zijn. Het klopt dat er in avocado’s aardig wat kilocalorieën zitten. Gemiddeld bevat 100 gram avocado ongeveer 188 Kilocalorieën. Tja, het is tenslotte een vette fruitsoort, maar gelukkig zitten er voor een groot deel alleen goede vetten in. [2]

Maar jij hebt natuurlijk niet op deze post geklikt om de hele historie van de avocado te achterhalen. Nee. Jij wilt weten hoe je die lekkere gevulde avocado’s uit jouw oven kan toveren. Dat is heel simpel en ik leg het je graag uit!

Gevulde avocado recept

gevulde avocado recept

Benodigdheden:

  • 1 rijpe avocado
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 2 meergranen boterhammen
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de avocado doormidden en haal de pit er voorzichtig uit. Probeer de plek waar de pit in zat iets uit te hollen. Leg één plakje zalm in de uitgeholde avocado en giet daar voorzichtig één ei in zodat het een bakje lijkt waar het ei in ligt. Ik zelf heb een ovenschaal gebruikt om de avocado’s rechtop te houden.

Je kunt zelf wel een beetje inschatten wanneer de eieren goed zijn. Maar na ruim een kwartier kan je creatie de oven ongeveer wel uit. Als topping kun je er nog een beetje geraspte kaas overheen strooien.

Vond je dit receptje nou leuk? Lees dan zeker dit receptje even door om erachter te komen hoe je avocado frietjes klaarmaakt!

♥ Eet smakelijk!

[1] http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vetten.aspx
[2] https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1135

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge