Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

Geld verdienen met bloggen, kan dat? En of dat kan en ik vertel je graag de vier bekendste manieren hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Maar verwacht in het begin zeker geen vetpot!

Zolang je eerlijk blijft en ook vermeld dat je voor een bepaald artikel betaald krijgt, is er niets aan de hand. Maar blijf wel onthouden dat je blogt voor de fun, niet voor het geld. Wanneer jij jouw blog vol knalt met banners en advertorials, zullen jouw bezoekers snel afhaken. Hou het simpel en schrijf alleen over dingen waar jij voor honderd procent achter staat.

Geld verdienen met bloggen

Google Adsense
Een van de bekendste manieren om geld te verdienen met bloggen, is het gebruiken van Google Adsense. Hierop maak je een account, daarna moet je een code in de HTML plaatsen en kun je hierna aan de slag.

Met Google Adsense maak je heel gemakkelijk advertenties waarvan je zelf de layout kunt bepalen. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen adverteerders hoeft te benaderen. Het enige wat er moet gebeuren is dat de bezoekers van jouw blog op de advertenties gaan klikken, dan pas verdien je geld. In het begin zal dit geen vetpot zijn, maar wanneer je een grote specifieke doelgroep op jouw blog hebt, kan het bedrag hoger oplopen!

Affiliate marketing
Een methode waar ik zelf mee ben gestart is affiliate marketing. Ik geef even een voorbeeld. Stel ik schrijf een blog over nieuwe kleding van Zalando en ik voeg in die post een uitgaande link naar het product toe. Wanneer mijn bezoekers op die link klikken, en direct een bestelling plaatst, krijg ik een bepaald percentage van het totale bedrag.

Veel webshops en bedrijven werken met affiliate marketing. Google dit met het merk erachter en je vind hier en daar vast een aantal mogelijke samenwerkingen.

Gesponsorde artikelen
In het algemeen verdien je het meeste door gesponsorde artikelen te plaatsen. Adverteerders en bedrijven willen met liefde genoemd worden op een blog om een product of dienst onder de aandacht te brengen, vooral wanneer je maandelijks veel bezoekers trekt. Over het bedrag voor een gesponsord artikel kan meestal altijd onderhandeld worden, maar weet wel hoeveel je waard bent! Ook al ben je maar een half uur bezig met een artikel, dat hoeft nog geen reden te zijn om maar vijftig euro te vragen.

Media bureau’s
Ben je te lui om het allemaal zelf te regelen en krijg je zelf ook geen aanbiedingen binnen? Dan is het misschien een goed idee om je aan te sluiten bij een media bureau. Een media bureau is een soort tussenpersoon tussen het bedrijf en de blogger.

Benaderen de bureaus jou niet? Trek dan zelf de stoute schoenen aan en stuur hen een goede pitch via de mail. Doe dit alleen als je er zeker van bent dat een bureau jou zou willen vertegenwoordigen. Heb je genoeg unieke bezoekers, schrijf je unieke content en doen ze er goed aan om energie in jou te steken? Wanneer je drie keer met ”ja” kan antwoorden zou ik zeker bij een media bureau aankloppen!

Zo, nu kun je je waarschijnlijk een beetje inbeelden hoe je geld kan verdienen met bloggen. Ik ga natuurlijk niet vertellen wat ik per maand verdien. Maar ik kan je wel vertellen dat ik ook ergens ben begonnen en het bij mij ook een hele tijd stil is geweest. Als je ervoor gaat en bloggen echt je passie is, dan komt het allemaal vanzelf.

Hopelijk heb je iets aan deze tips!

Meer blogtips
1 | Hoe moet je eigenlijk beginnen met bloggen
2 | 10 tips voor een beginnende blogger
3 | Hoe kies je een gratis thema op WordPress?

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge