Eten na 8 uur

witOmdat er vaak gezegd wordt dat het lichaam ’s avonds in ”spaarstand” gaat en dus niet meer verbrand, wordt eten na 8 uur afgeraden. Alles wat je eet wordt omgezet in vet en je wordt tonnetje rond. Maar, is dit een feit of een fabel?

Eten na 8 uur

Dit is natuurlijk een grote fabel. Het tijdstip waarop jij eet, heeft namelijk helemaal niets te maken met het verbranden van het voedsel of jouw gewicht. Dik wordt je alleen wanneer je meer calorie├źn binnen krijgt dan je verbrand. Want ook na 20.00 uur in de avond, blijft je lichaam continu bezig met verbranden. Jouw lichaam verbruikt ook tijdens de nachtrust energie, en heeft daarom ook voedingsstoffen nodig om alle processen in werking te houden.

Eten na 8 uur

Je kunt dus met een gerust hart eten na 8 uur. Geen probleem! Zorg er alleen wel voor dat je rekening houdt met jouw dagelijks calorie-inname. Want wanneer jij na een lange dag iedere avond op de bank ploft met een reep chocolade en een groot glas cola, kun je er wel vanuit gaan dat dat geen positieve werking heeft op jouw lichaam.

 

Waarom krijg je in de avond trek?

Waarschijnlijk herken je het gevoel dat je in de avond sneller neigt naar een bakje chips of een stuk chocolade. Geloof me, ik ken dat gevoel als geen ander. Toch is het vreemd dat je na een lange nacht zonder voedsel zonder hongergevoel wakker wordt, maar in de avond juist verlangt naar een vreetfestijn. Dit komt voornamelijk door de hongersignalen die in de nacht niet worden afgegeven, en overdag wel. Je lichaam vind rust in de nacht belangrijker dan honger, waardoor je ’s ochtends niet met het gevoel van een lege maag wakker wordt.

Benieuwd naar tips om toch die vreetbuien tegen te gaan? Lees dan deze blog!

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge