Ky, word je niet moe van elke dag bloggen?

elke dag bloggen

Op mijn werk, tijdens een feestje of zelfs wanneer ik aan het sporten ben komen mensen vaak een praatje maken en wordt het onderwerp al snel veranderd naar mijn blog. Wellicht omdat ze geïnteresseerd zijn in wat ik tegenwoordig allemaal doe, maar waarschijnlijk ook omdat ze een tikkeltje nieuwsgierig zijn hoe het allemaal in zijn werk gaat, dat bloggen. Want hoe verdien ik er dan geld mee, vind ik het na al die tijd nog steeds leuk en word ik niet moe van elke dag bloggen?

Natuurlijk zitten er af en toe van die dagen tussen waarop ik geen zin heb om iets te schrijven of een dag waarop ik weer eens inspiratieloos ben, en gelukkig geeft dat ook helemaal niets. Maar consistent en frequent schrijven is voor een blogger zo ontzettend belangrijk, dat ik door verschillende stappen toe te passen toch iedere werkdag een artikel publiceer. Ten eerste is vaak goede content publiceren belangrijk omdat je door al het verse schrijfwerk liever gevonden gaat worden door Google en dit perfect is voor SEO optimalisation. En natuurlijk zijn er ook een aantal vaste lezers die graag artikelen lezen en alleen terug komen op jouw blog indien er nieuwe content opstaat. Wanneer je dus wilt groeien met je blog moet je vaker, goede content publiceren om in ruil daarvoor meer unieke bezoekers te krijgen en hoger in de zoekresultaten te eindigen. De bloggers die een maximale groei voor ogen hebben bloggen zelfs twee tot vijf keer op een dag!

Elke dag bloggen

Blogagenda. Ik weet zelf dat ik iedere werkdag een artikel wil publiceren en ook vaste rubrieken heb. Dit houd ik allemaal bij in een aparte agenda voor mijn blog zodat ik precies weet wanneer ik wat online wil hebben staan.

Vooruit schrijven. Wanneer ik mijn planning klaar heb staan in mijn agenda beginnen mijn vingers al snel over mijn toetsenbord te razen en staan er voor dat ik het weet weer vijf nieuwe artikelen klaar voor aankomende week. Super handig, want wanneer ik weet dat er een drukke periode aankomt of dat ik bijvoorbeeld op vakantie ga, hoef ik niet echt meer naar mijn artikelen om te kijken.

Concepten uitwerken. Wanneer ik een idee heb of een pakkende titel in mij opkomt maak ik direct een concept aan in WordPress. Vaak werk ik deze al een beetje uit, maar er staan op dit moment ook ruim 250 concepten open waar ik nog niets mee heb gedaan. Dat is misschien ook een reden waarom ik altijd wel inspiratie heb!

Gastbloggers. Een beetje hulp bij het bloggen is altijd wel fijn, vooral wanneer je net als ik iedere dag wilt bloggen. Gelukkig zijn er meiden die zelf ook dol zijn op schrijven en binnekort hun steentje bij willen dragen aan mijn blog. Snel meer hierover!

Lees ook: Ben je een blogger? Dan moet je deze handige blogtips lezen!

Op deze manier houd ik het dus vol om iedere dag te bloggen. En trouwens, ik vind bloggen ontzettend leuk en dat scheelt ook! Want wanneer je het met tegenzin doet, kun je er beter direct mee stoppen..

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge