EIWITRIJKE KWARKTAART MET CHIA ZAAD

wit
Nadat ik de foto van mijn eiwitrijke kwarktaart op Instagram had gepost, werd er meerdere keren om het recept gevraagd. En natuurlijk geef ik die met alle liefde!

Benodigdheden:

200 ml Alpro melk
4 grote eetlepels franse magere kwark
4 grote eetlepels chia zaad
20 gram ewitipoeder (cookie and cream)
Crunch als topping naar keuze

Kleine bakvorm

Hoe gaan we te werk?

Hoe gaan we deze eiwitrijke kwarktaart maken? Heel simpel. Het bakvormpje heeft geen bakpapier nodig en hoeft niet ingevet te worden. Stamp een handje van de crunch goed fijn en breng dit aan op de bodem van het bakvormpje. Meng de Alpro melk, kwark, chia zaad en eiwitpoeder goed door elkaar zodat het een glad mengsel wordt. De smaak van het eiwitpoeder kun je natuurlijk zelf bepalen.

Zodra het mengsel goed heeft kunnen binden en een glad geheel is, giet dit dan over in de bakvorm. Laat het taartje nu een paar uur rusten in vriezer. Wanneer je van plan bent om hem te gaan eten, zet je hem nog een uurtje in de koelkast. Hierdoor is hij toch wat opgestijfd zonder gelatine blaadjes te gebruiken.

Tot slot heb ik zelf als topping de Verival Crunchy Blueberries and Apple gebruikt. Deze zit ook in de Healthbox winactie die je tot maandag nog kunt winnen!

Winactie healthbox

Met dit taartje kun je ontzettend variëren qua smaken. Kies er bijvoorbeeld voor om rood fruit door de kwark te mengen, varieer met eiwit smaken of voeg er noten aan toe. Naast dit taartje is het ook lekker om er een stukje fruit bij te eten.

♥ Eet smakelijk

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge