Drie DIY-ideeën voor warhoofden zoals ik!

DIY-ideeën

Oké, tijd voor iets nieuws. Wat dachten jullie van een DIY-artikel? Aangezien mijn leven vol zit met van alles en nog wat en ik ook mijn blogposts goed moet inplannen, kan ik vaak een geheugensteuntje gebruiken om het overzicht te bewaren. En dan bedoel ik niet dat lijstje op de achterkant van een oude envelop, of in die agenda waar ik nooit in kijk, maar het liefst groot en niet te negeren: bijvoorbeeld op de muur! Vandaar dat ik vandaag de stoute sneakers aantrek, en 3 DIY-ideeën voor het ordenen van to-do’s met jullie deel.

 

We beginnen simpel: fotokalender

Het samenstellen van een fotokalender is een mooi excuus om weer eens door oude foto’s te gaan en een bijzondere selectie te maken. Je kunt je mooiste reisfoto’s, dierbaarste familieherinneringen of grappige en schattige foto’s van je lief als uitgangspunt nemen. Een super persoonlijke manier om voor overzicht en structuur in het (war)hoofd te zorgen, en bovendien eenvoudig te maken en te bestellen, bijvoorbeeld via een aanbieder als PosterXXL. Als dit er niet voor zorgt dat je nog eens aandachtig de to-do’s van de week doorneemt, dan weet ik het ook niet meer!

 

Washi away!

Zie je dat kleurrijke tape met al die printjes ook overal in de winkels liggen, maar weet je net als ik niet goed wat je ermee zou moeten? Plak het op de muur! Het kleurige Washi-tape kan perfect dienst doen als maandkalender. Ook deze DIY is super eenvoudig. Het belangrijkste is dat je een groot stuk muur tot je beschikking hebt. Met de tape plak je de dagen van de week of maand af. Vervolgens schrijf je op post-it’s de to-do’s voor een bepaalde dag en die plak je dan in het juiste vakje. Er bestaat zelfs schoolbordtape dat ook perfect voor een muurkalender gebruikt kan worden. Dit leuke artikel laat zien hoe je dit tape op een originele manier hiervoor kunt gebruiken.

 

Klik op print: et voilà

We nemen als voorbeeld het prachtige lifestyle-blog Foreign Rooftops, waar Valentina haar interieurtips, reisverhalen en DIY’s deelt. Eén van deze DIY’s is de stijlvolle, minimalistische kalender, die gratis via haar blog te downloaden is (aanrader!). De losse A-viertjes waaruit de maandkalender bestaat, hebben nog genoeg witruimte, zodat je zelf kunt bepalen of je er iets kleurrijkers van wilt maken, of het juist simpel laat. Uiteraard kun je weer aan de slag met Washi-tape om één of meerdere maanden op je muur te plakken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de losse vellen met houten wasknijpers aan een touw bevestigen en aan de muur hangen.

Laat me weten hoe jij je to-do’s ordent en of een van deze DIY’s je aanspreekt. Verder ben ik ook erg benieuwd of jullie af en toe zo’n DIY-artikel wel kunnen waarderen of dat ik het toch maar beter bij de recepten en sarcastische columns kan houden.

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge