12 dingen die jij niet wist over eten, of toch wel?

Iedereen eet, en dat doen we iedere dag. Zijn we ons wel bewust wat we allemaal in ons mond stoppen? Achter ons rug om worden de meest rare verkooptrucs toegepast om ons eten aantrekkelijker te maken. En daarnaast, weten we alles over ons eten? 

 In deze blogpost laat ik jullie hiervan een aantal voorbeelden zien!

12 dingen die jij niet wist over eten

1 | Pijnboompitten komen uit een dennenappel

De pijnboompit is het zaad van een den. Ze komen uit vier verschillende dennensoorten. De pitjes moeten wel eerst nog even gepeld worden voordat wij ze kunnen eten.

dingen die jij niet wist over eten

 

2 | De kaas op jouw pizza is geen kaas

Wanneer ik over de smeltende, knapperige en overheerlijke kaas denk op een pizza, begin ik al spontaan te kwijlen. Alleen, het is geen echte kaas wat er op een pizza zit. Bijna alle pizza’s worden bestrooid met analoogkaas. Dit is een product van zetmeel, melkeiwit en palmolie. Dit moet zoveel mogelijk op echte kaas lijken. Analoogkaas heeft voor de fabrikant een aantal voordelen. Het smelt anders, waardoor het er voor de klant mooier uitziet en het is goedkoper. Daarnaast is analoogkaas ook veiliger dan normale kaas door bepaalde bacteriën die op de deze kaas beter worden gecontroleerd.

dingen die jij niet wist over eten

 

3 | Groene, rode en gele paprika’s zijn precies hetzelfde

De ene is alleen rijper dan de de andere!

dingen die jij niet wist over eten

 

4 | Er zit haar in je brood

Haar in mijn boord? Yup. En dat is er niet per ongeluk in terecht gekomen. L-Cysteine. dit is een aminozuur wat gemaakt wordt van dierlijke bronnen. Denk hierbij aan eendenveren en dierenhaar. Het eiwit dat in de haren zit wordt gebruikt om de L-Cysteine te winnen. Dit wordt later toegevoegd om rijzend brood een mooie structuur te geven. Check het etiket van je brood op L-Cysteine met het E-nummer E-920 om te weten of dit ingrediënt in jouw bood zit.

dingen die jij niet wist over eten

5 | En er zit vis in je bier

Pf, ook dat nog denk je vast. Maar ja, dit komt vaker voor dan je denkt. Heel veel bieren bevatten vislijm. Dit wordt gewonnen uit de gedroogde zwemblazen van vissen. Het wordt gebruikt om het bier helder te maken. Ook wordt vislijm vaak gebruikt bij het maken van wijn.

dingen die jij niet wist over eten

6 | Kwark is eigenlijk kaas

Hele hele hele verse kaas.

dingen die jij niet wist over eten

7 | Gekweekte zalm wordt roze gekleurd

Het vlees van de zalm is eigenlijk wit. Wilde zalm is wél roze door het eten van garnalen die veel kleurpigment afgeven. De zalm die wordt gekweekt, wordt gevoerd met vis. Hierdoor blijft de kweekzalm wit. De consument vindt zalm met een kleurtje net wat leuker, dus wordt er wat roze kleur aan toegevoegd (kunstmatige astaxanthine).

dingen die jij niet wist over eten

8 | Honing kun je 3000 jaar bewaren

Ok. Fijn om te weten.

dingen die jij niet wist over eten

 

9 | Avocado pit eten

Ja, het kan echt en het is ook nog eens super gezond. De pit van een avocado kun je bijvoorbeeld  eten door hem te roosteren en als topping gebruiken over een salade of hem te vermalen in een smoothie.

dingen die jij niet wist over eten

 

10 | Rozijnen zijn druiven

Maar dat wisten jullie misschien al wel.

dingen die jij niet wist over eten

 

11 | Er zitten 550 pinda’s in een pot pindakaas

Bedank me later maar voor deze nuttige informatie.

dingen die jij niet wist over eten

 

12 | Jouw kippetje wordt opgepompt met water

Tumblen. Dit is de naam die gegeven is aan het oppompen van kip met water. Ja, je betaald ook een deel voor het water. Fabrikanten voegen erg vaak water toe aan hun kipfilet. Dit doen ze zodat de kip zwaarder weegt. Zolang er op het etiket staat vermeld dat er extra water aan is toegevoegd, is dit jammer genoeg helemaal toegestaan.

dingen die jij niet wist over eten

Dit zijn de dingen die jij niet wist over eten, of toch wel? Kende jij ze al, of ben ik een paar belangrijke vergeten? Let me know!

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  rachel
  maart 21, 2017 at 9:50 am

  via facebook hier terecht gekomen 😀 leuk!! en van sommige dingen wist ik het al en soms heb je al gegeten en gedronken als je weet wat erin zit haha

 • Reply
  Anne
  maart 21, 2017 at 10:27 am

  Er zaten toch wel een hoop dingen die ik niet wist. Nu kan ik mijn vriend om zijn oren slaan met feitjes over vis in zijn bier. Hilarisch! Dit maakt mijn dag.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge