DIARY: NIEUWE START, PRIVÉ GYM EN EEN ROOD KREEFTJE #4

witHet is zondag en dat betekend maar één ding. Een nieuwe diary online. Alweer de vierde! Deze week was niet heel spectaculair, maar wel zo leuk dat ik jullie er wat over wil vertellen! Lees je mee?

WEEK: 18:  2 MEI T/M 8 MEI #4 witMaandag: een nieuwe start

Wejo, vandaag is de dag. Een nieuwe start waar ik al eerder over vertelde in deze blog. De eerste dag van mijn Personal Body Plan. Stiekem vind ik het best spannend, want ik wil het natuurlijk wel zo goed mogelijk doen en mijn doelen behalen. Wel is het  voor mij lastig om ineens mijn inname te veranderen en anders te trainen. Hoe gek het ook klinkt, ik stap in een totaal andere wereld. Ik zit nu in een positiviteit energiebalans (meer eten dan je eigenlijk nodig hebt) en moet eigenlijk continu op mijn voeding letten. Dit klinkt nu heel streng, maar eigenlijk deed ik dit al op een andere manier.  Via de Personal Body Plan app kan ik dagelijks mijn maaltijden invullen en mijn macro’s in de gaten houden. Mijn macro’s zijn nu zo ingesteld om mijn doel te behalen, en dat is het opbouwen van mijn spiermassa.

Diary Kyara

Ik laat mijn coach ook weten dat ik het lastig vind om ineens minder te gaan trainen. Zij vertelt mij dat deze lichtere trainingen bedoelt zijn om mij voor te bereiden op de volgende fase. Hier zullen de oefeningen en de intensiteit verhoogd worden!

Om half 10 lig ik in bed, want vanavond ga ik echt optijd slapen. Ja echt! Natuurlijk krijg ik het toch voor elkaar om pas om 2 uur te slapen. Well done ky, well done.

 

Dinsdag: cranky and boring day

Je kunt het al raden. Ik ben moe, chagrijnig en ik zie eruit als een levende zombie. Rustig begin ik aan een havermout ontbijt terwijl ik een blogje schrijf. Ik knap er gelukkig ietsjes van op maar ik blijf eruit zien alsof ik door 8 vrachtwagens ben overreden. Ik besluit om nu eindelijk eens mijn eigen moestuintjes te planten, beter laat dan nooit.

Rond 12.30 rij ik richting Roy in de hoop dat hij me nog een beetje kan opvrolijken. Samen lunchen we volgens mijn PBP richtlijnen en is er al een wat minder intense gezichtsuitdrukking van mijn hoofd af te lezen. Want ja, ik word toch wel aardig blij van eten. En ook wel een beetje van Roy. Samen gaan we even wat winkels af, laten we het hondje uit en doen we de rest van de dag lekker helemaal niets.

 

Woensdag: feeling hot hot hot

Hebben we een keer geen last van mevrouw Katrina, dan komt er wel even gezellig een hittegolfje langs in ons koude kikkerlandje. En ja hoor, ik duik een dag in de zon, en ik ben alweer zo rood als een kreeft. Het maakt dus geen ene hol uit of je Spaans bent of niet, mijn pigment is waarschijnlijk vergelijkbaar met dat van een Engelse ginger die zelfs in december factor 50 nodig heeft. Trainen laat ik hierdoor even een dagje voorbij gaan zodat mijn tere huidje de tijd krijgt om te herstellen en even heeeel snel bruin te worden in plaats van rood.

Diary Kyara

De rest van de dag ben ik met mijn domme hoofd toch in de zon blijven zitten waardoor ik verder eigenlijk precies niets heb gedaan. ‘S avonds heb ik nog geprobeerd om een degelijk avondmaal voor mijn schoonfamilie op tafel neer te zetten (burrito’s), wat volgens hun ook wel gelukt was. Dat maakt mijn dag toch weer goed!

 

Donderdag: let’s go to Almere

Goedemorgen! Vandaag heeft deze pittige pollewop totaal geen moeite met het verlaten van haar bed. Ik neem mijn standaard ontbijt van overnight oats (waar ik keer op keer weer intens van geniet) en werk nog even wat dingen af achter mijn laptop.

Als een echte Speedy Gonzales ga ik even later richting de sportschool om die gains weer tot leven te brengen. Ik weet dat ik moet opschieten, aangezien er vanmiddag een tripje naar Almere op de planning staat om de handbal bekerfinale te kijken. De training gaat lekker en het zweet chillt weer eens heerlijk op mijn rug. Shit. Toch de tijd vergeten. Ik race naar huis en weet mezelf in 10 minuten klaar te maken. Ik geef mezelf een schouderklopje en spring dan in de auto.

Diary Kyara

Eenmaal aangekomen in het oh zo prachtige Almere (kuch, kuch), betreden we de hal die al aardig vol zit. Gelukkig zijn de perfecte zitplaatsen nog niet bezet, en nemen wij daar ook plaats. Met een groep meiden van ongeveer 20 proberen wij de heren van Fiqas toe te juichen. Een leuke wedstrijd om te zien, maar helaas geen winst mee naar Aalsmeer. Tijd om te gaan.

Rond 18.00 komen we thuis aan. Ik maak wokgroenten met biefstuk en noedels met daarnaast twee salades. Later die avond staan mijn twee beste matties me op te wachten. Geer & Goor. Ik plof neer op de bank en ga ietsjes later heerlijk naar dromenland.

 

Vrijdag: sunshine!

Wat een heerlijk weer!  Als Nederlander zijnde moeten we altijd maar afwachten of de weersvoorspellingen daadwerkelijk uitkomen. Maar deze morgen voelt al heerlijk terwijl ik nog in bed lig. Ookal is het bloedgeslagen heet en lijkt het net alsof ik in de sauna zit, word ik door die zonnestraaltjes door de gordijnen helemaal happy. Al helemaal wanneer ik uit mijn raam zie dat mijn munt hard begint te groeien!

Ik bedenk dat het de beste optie is om ’s morgens te trainen zodat ik straks heerlijk van het weer kan gaan genieten. Hup, snel mijn spullen pakken en gaan met die banaan. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar door dit weer ben ik opeens veranderd in een hyperactieve Jochem Meijer. Zelfs zonder pre workout, en dat is voor mij heel wat. Helaas betekend een stijging van de temperatuur, ook een training met pittig veel zweet.

Diary Kyara

Eenmaal thuis aangekomen duik ik meteen de tuin in om aan mijn kleurtje te werken. Ik ben alweer verbrand voordat mijn lieve vriendinnetjes er zijn.  Met mijn domme hoofd ga ik de zon weer niet uit waardoor ik later weer een rood kreeftje ben. Ik besluit om random koekjes te bakken, die uiteindelijk ook nergens naar smaken. Gaat lekker Ky!

Het is 19.00 wanneer ik mij ineens besef ik dat ik een halfuur eerder moet trainen voor de handbal. Ik pak snel m’n spullen en rij met mijn rode hases naar De Bloemhof.

 

Zaterdag: volvreten op de markt en privé gym

Godallemachtig. De temperatuur van gisterenmorgen is niets vergeleken met vandaag. Ik spring snel mijn bed uit en maak een ontbijtje voor Roy en mij. Meneer chaoot heeft de tijd weer eens verkeerd ingeschat en neemt zijn ontbijt mee voor onderweg. Het gebroken voetje kan na een paar weken gips eindelijk weer ademen, dus heeft hij nu een afspraak bij de fysio.

De rest van de dag ben ik zo zen. Ik besluit om weer de zon in te gaan want ja, ik ben voor mijn gevoel nog niet rood genoeg. Met een heerlijk bordje vers fruit geniet ik van de uv-straling die zich in mijn huid brand. Dit ga ik voelen vanavond. Gelukkig komt mijn schoonsista met het idee om even naar de markt te gaan.  Wat een hitte en wat een mensen. We lopen stumperig tegen de stroming in tot dat we een wel heel erg lekkere geur ruiken. Onbewust volgen we onze neuzen en komen we uit bij een soort-van-tapas-kraam-uit-Duitsland. We besluiten één bakje dipsaus bij de meneer te bestellen. Voordat we het weten staan we met een volle mond en twee handen vol broodjes met dipsaus om te proeven. Deze meneer heeft zeker weten ervaring op de markt aangezien we uiteindelijk met 4 volle bakken het kraampje verlaten. Dat wordt een groot knoflookfeest vanavond.

Diary Kyara

Weer of geen weer, ik besluit toch om om 14.30 richting de sportschool te gaan. Shit. Tot hoe laat is het eigenlijk open vandaag? Snel kijk ik op de site totdat ik zie dat 16.00 sluitingstijd is.  Voordat ik het weet gooi ik mij mijn pre workout achterover en ga al stuiterend als een hyperactieve gek naar de Basic Fit. Gelukkig weten ze binnen hoe de airco werkt. Waar ik nog meer van sta te kijken is dat er bijna niemand in de sportschool staat. Iedereen geniet natuurlijk van het heerlijke weer en ziet mij aan voor een idioot. Maar de lege gym heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat ik heerlijk mijn gang kon gaan.  Ik ben serieus on fire. Totdat de muziek uitgaat en ik door heb dat mijn aanwezigheid niet meer op prijs wordt gesteld. Ik wordt de ruimte uit gebonjourde, maar dat heeft gelukkig geen invloed op mijn stemming. Ik geniet vandaag van alles! Wat een zonnige dag wel niet met je stemming kan doen.

Als kers op de taart eet ik deze avond voor het eerst weer heerlijk buiten!

 

Zondag: first BBQ of the year!

De dag. De dag waar ik al bijna 2 jaar een maatje voor zoek omdat ik niet alleen wilde gaan. Maar vandaag sta ik eindelijk op de IJhallen met al mijn kleding die ik vanaf groep 8 niet meer draag. Echt, waarom ik al die kleding al die tijd heb bewaard, i have no clue. En vooral vandaag met dat heerlijke weer, zal het vast stervens druk zijn. Ik heb er zin in!

Diary Kyara

Om half 6 wordt ik opgehaald. Ja, dit betekend dus ook dat ik maar 4 uur heb geslapen. Na een halfuurtje rijden arriveer ik samen met mijn tante op het NDSM werf om ons kraampje op te leuke. Helaas past niet al mijn kleding op de kar en kom ik er al snel achter dat mensen liever op het strand liggen, dan een rondje te lopen op de leukste rommelmarkt ever. Heb ik weer. Samen met mijn tante en meer dan drie kwart van mijn bagage, rijden we om half 5 weer richting huis. Ik baal een beetje maar val daarna direct in slaap tot we voor mijn huis staan. Ik ben gesloopt. Van het weer, van het weinig eten en drinken en van het hele dag staan. Gelukkig staat er een hemelse bbq op me te wachten met tot slot een heerlijk zelf gemaakt toetje waardoor ik alles weer vergeet.

Mijn week is compleet.

Hoe was jouw week? En volg jij me al op Instagram, Facebook en Snapchat (username: norecipeforlife)?

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge