Recept spelt crêpes met pindakaas en chocolade

Crêpes, I love them! Je kunt eindeloos met dit onwijs lekkere crepe recept variëren. Dit keer maakte Beau een semi gezonde variant voor jullie met pindakaas, chocolade, banaan en framboos. ”Een top combinatie als je het mij vraagt. En voor de zoetekauw onder ons: je kunt aan het beslag van de crêpe altijd nog wat honing toevoegen. Maar persoonlijk vind ik het zoet genoeg zonder.” Lees hieronder mee voor het recept!

Ingredienten (2-3 personen)
500 ml plantaardige melk
250 gram volkoren speltmeel
4 eieren
snuf zout
kokosolie

Garnering
pindakaas
pure chocolade
1 banaan
handje frambozen

Extra nodig
koekenpan
mengkom
garde

Bereidingswijze
Mix het speltmeel en de eieren met elkaar in de mengkom. Voeg hierna de plantaardige melk toe en meng dit tot een glad beslag zonder klontjes.

Vet de koekenpan in met de kokosolie en bak de crêpes goed door tot ze een goudbruine kleur krijgen. Zorg ervoor dat je niet teveel van het beslag voor één crêpe gebruikt, ze moeten juist flinterdun zijn! Wanneer de crepes bijna klaar zijn, smeer je iedere vlensje voor een derde in met pindakaas, leg je er een paar plakjes banaan op en laat je ze hierna nog even meebakken.

Vouw de crepe in een pizzapunt en leg ze apart op een bordje. Drizzle een eetlepel met de gesmolte chocolade én eventueel nog wat extra pindakaas over jouw heerlijke gerechtje. Maak het af met nog een paar stukjes banaan, de frambozen en eventueel wat cruesli voor de lekkere crunch.

Enjoy!

crepe recept

Volg Beau ook op Instagram!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge