Cake met banaan en dadels met een speciale twist

Ja, ik kan ook nog eens heerlijke creaties uit de oven toveren. Dat hoop ik dan tenminste. En deze cake met banaan en dadels, is zeker een aanrader als je van snacken houdt, maar toch gezond wilt eten!

Wat heb je nodig? Één pak appeltaartmi… Ho eens even. Appeltaartmix? Er werd hier toch een cake gebakken? Ja, dat klopt. We gaan inderdaad een heerlijke cake met banaan en dadels bakken, maar deze heeft een kleine twist! Zelf lust ik namelijk absoluut geen appeltaart.. Maar omdat ik deze mix al 4 maanden lang in de kast had staan en toch wel zin had in een cake, besloot ik om eens iets nieuws te proberen. Durf jij het aan?

 

Recept cake met banaan en dadels

Benodigdheden:
  • 2 rijpe bananen
  • Appeltaartmix van Body & Fit
  • 1 ei
  • 100 gram dadels
  • 100 gram kokosolie
  • 40 ml water
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Hoe gaan we te werk?

Het is echt te simpel voor woorden. Verwarm de oven op 160 graden en zorg ervoor dat je een grote kom en een bakvorm klaar hebt liggen.

Snij van tevoren de dadels en de banaan in kleine stukjes en houdt één banaan apart.  Gooi alle ingrediënten in de kom. Alle ingrediënten? Jup, alles!

Even mixen zodat het een mooi stevig beslag wordt zodat je het dan rustig over kan gieten in de bakvorm, die trouwens ingespoten of ingesmeerd moet zijn met bijvoorbeeld bakspray van Body en Fit. Ten slotte kun je de overgebleven banaan gebruiken als topping voor jouw prachtige cake.

cake met banaan en dadels

Zie hier, jouw zelfgemaakte cake met banaan en dadels is klaar! Hopelijk vind jij hem net zo lekker als dat ik hem vind. De appeltaart mix heb ik trouwens besteld in de webshop van Body & Fit. Hier kun je ook meteen even rondneuzen voor een lekkere topping zoals pindakaas of Wheytella. Eet smakelijk!

Kyara

 

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge