HOTSPOT: Café de Paris, Metropolitain

Wanneer ik aan het struinen ben door Amsterdam en de geluiden uit mijn buik echoën door de straten, stop ik soms bij een onbekend tentje. Waarom onbekend? Omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen, te ontdekken en ervaring op te doen.

Vandaag deed ik dat bij Café de Paris. Onder het Café de Paris op het Rokin, bevindt zich het Metropolitain waar je heerlijk kunt eten. Tenminste, dat hoor en zie ik. Wekelijks zie ik foto’s op social media voorbij komen dat je hier echt een keer gegeten moet hebben. Natuurlijk wil ik dat ook eens proberen!

Arrived at Metropolitain

Zonder gereserveerd te hebben loop ik samen met Roy naar binnen. Het geschater was al op straat te horen, het was erg druk. Maar gelukkig was er nog precies een tafeltje vrij.

De menukaart staat vol geschreven met uiteenlopende lekkernijen dat wordt geserveerd op brocante servies om de franse sfeer er gezellig in te houden. De sfeer is naar mijn mening ook erg fijn en je kunt hier heerlijk tot rust komen of juist werken. Er hangt een gezellige rustgevende ambiance met een mix van een alternatieve en oude style. Dit komt vooral door de brocante afgebrokkelde muur, de grote open ramen die zicht geven op het drukke Rokin en de hipster banken die zelfs al een beetje afslijten.

Metroploitain personeel

Buiten dat ben ik ook erg goed te spreken over het personeel die op een erg klantvriendelijke manier hun werk doen. Toen wij onze muntthee besteld hadden en het na 10 minuten pas gebracht werd, kwam er iemand naar onze tafel om haar excuses aan te bieden. Daarnaast kregen wij de thee van het huis. Ontzettend attent natuurlijk, maar dat had van mij zeker niet gehoeven. Het was ook zo druk en er hing zo’n gezellige sfeer, iedereen vergeet dan wel eens iets. Vergeten is tenslotte menselijk.

Metropolitain food

Na de menu kaart keer op keer opnieuw doorgenomen te hebben, gaat deze avocado queen voor de Baguette Avo met bacon en ei. Roy kiest voor de Burgertime. Dit is een huisgemaakte burger met gekarameliseerde ui, huisgemaakte mayonaise, sla, kaas, bacon en augurk. Half kwijlend wachten we op onze gerechten, die binnen no time voor ons op tafel staan. Het verbaast me hoe snel dit gaat, pluspunt!

metropolitainhotspot

Metropolitain is iedere dag geopend vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur voor ontbijt, lunch, bites, take-away koffie en juices. Zeker een aanrader wanneer je in de buurt bent.

Liefs,

Kyara

 

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge