BOSBESSENCAKE MET WALNOOT EN DADELS

Het verbaast me keer op keer wat voor een leuke spullen er te vinden zijn bij de Action. Gisteren ging ik er snel even langs om batterijen te halen voor mijn keukenweegschaal. Snel liep ik nog even naar het keukenschap dat vol stond met handige tools voor een prikkie.

Een tijdje geleden heb ik mezelf beloofd om naast koken, ook meer te gaan bakken. Goed excuus om wat bakspullen in te slaan bij de Action. Met m’n winkelmandje vol liep ik met een happy gevoel naar de kassa. 

Het hartvormige springvormpje op de foto is ook gisteren gekocht, maar bij de groothandel! Eenmaal thuis aangekomen ging ik direct aan de slag. Geen idee wat ik kon gaan maken, bakken is namelijk niet mijn sterkste punt. Gelukkig had ik een aantal lekkere ingrediënten in de keuken staan waar ik wel iets mee kon. Tijd om dit recept met jullie te delen, dus lees snel verder!

Benodigdheden

60 gram bloem
25 gram pitloze dadels
20 gram walnoten
100 gram kwark
handjevol bosbessen
1 theelepel bakpoeder
kleine springvorm
mengkom


Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het bakpoeder en de kwark samen tot het zich een stevig geheel vormt.

Stap 2.
Snijd de pitloze dadels in kleinere stukken en stamp de walnoten grof fijn. Mix deze ingrediënten samen met de bosbessen door het beslag in de mengkom. Je zult geleidelijk aan zien dat het mengsel een paarse kleur krijgt. Altijd leuk!

Stap 3.
Tot slot moet de springvorm ingevet worden. Ikzelf gebruik daarvoor de Smart Cooking Spray van Body & Fit. Verdeel vervolgens het mengsel goed in de springvorm en druk deze goed aan.

Stap 4.
Jouw bakcreatie moet nu nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

Makkelijk receptje, hé? Je zult merken dat de binnenkant van de cake nog wat smeuïg is. Dit komt door de hoeveelheid kwark die we hebben gebruikt. Hoe meer bloem je gebruikt hoe droger de cake wordt. Ikzelf vind meer kwark lekkerder dan een drogere cake. Je kunt dus zelf variëren met de hoeveelheden zodat deze cake helemaal op jouw smaak is afgestemd. Ik zal vanaf nu vaker mijn bakrecepten met jullie delen! Heb je misschien een verzoekje? Stuur me dan gerust een mail.

Eet smakelijk!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge