Recept voor een gezonde bloemkoolpizza

Vandaag is het Nationale Pizza Dag! En hoe vier je deze geliefde dag beter dan met een onwijs lekker pizza recept? Dit recept heeft alleen wel een speciaal en gezonder randje.

Het is een ware hit. Dé bloemkoolpizza. Een pizzabodem gemaakt van bloemkool. Nadat het nieuwe pizzamerk Magioni zijn gezonde pizza bodems op de markt had gebracht, hebben zij mij gevraagd om ook een variant te maken. En een die-hard pizzalover als ik zegt daar natuurlijk geen nee tegen. Ik moest en zou dit recept zelf eens  uitproberen.

Bloemkool is nooit mijn favoriet geweest. Sterker nog, ik heb het nooit lekker gevonden. Tot dat ik deze variant ontdekte. De keuken is na afloop wellicht een bende, maar dit is zeker weten het proberen waard!

Ingrediënten bodem bloemkoolpizza:

1/2 bloemkool
50 gram geraspte kaas
1 ei
2 theelepels oregano
snufje peper en zout

Ingrediënten topping bloemkoolpizza:

Biologische pastasaus
2 tomaten
mozzarella
1 rode ui
50 gram geraspte kaas
verse basilicum
rucola

Overige:

theedoek
grote kom
oven
handrasp of keukenmachine

Bereidingswijze:

Verwarm de oven ten eerste voor op 180 graden en was de bloemkool, nadat je ze in roosjes hebt gesneden, goed schoon.

Rasp de bloemkool fijn met een handrasp of met een keukenmachine. Hierna gaar je de bloemkool ongeveer 4 minuten in de magnetron.

Er komt veel vocht vrij tijdens het garen. Daarom is het handig om een schone theedoek klaar te leggen, waarmee je de bloemkool goed kunt uitwringen. Het zal je verbazen hoeveel vocht er nog uit zal komen.

Hierna meng je de bloemkool samen met het ei, de oregano, 50 gram kaas en een snufje peper en zout tot het een goed geheel word. Kneed het deeg eventjes door en maak er een egale bodem van op een bekleedde bakplaat. Duw deze even goed aan met vingers of met een lepel.

De bodem gaat nu een kwartier in de oven. Het zal je verbazen wat voor een heerlijke geur er uit de oven komt. Het ruikt totaal niet naar bloemkool!

Wanneer het kwartiertje om is en de bodem er goudbruin uitziet, haal je deze uit de oven en besmeer je het met de pastasaus. Deze saus kun je ook op smaak brengen met wat oregano. Bestrijk de bodem hierna met de tomaat, mozzarella, geraspte kaas en rode ui. Bak hierna de pizza nog 5 tot 10 minuten in de oven.

Tot slot kun je de bloemkoolpizza garneren met verse basilicum en ruculoa.

Natuurlijk kun je de topping van deze pizza op ontelbare manieren maken. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van zalm en avocado of misschien geitenkaas met serrano ham!

♥ eet smakelijk!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge