Hoe moet je eigenlijk beginnen met bloggen?

Je bent er zeker van, je hebt waarschijnlijk na lang twijfelen de knoop doorgehakt en wilt er nu vol voor gaan. Je gaat beginnen met bloggen! Maar hoe doe je dat, waar begin je en waar ga je over schrijven?

Ik ben ook door de hel gegaan waarin ik echt een keer tegen een aantal dingen aanliep en mezelf echt voor m’n kop wilde slaan. Bloed, zweet en tranen stak ik vorig jaar in mijn blog, en het was het allemaal waard! In het begin is het puur oefenen, vloeken, proberen, schrijven en ontdekken. Maar wanneer je echt iets wilt, dan ga je ervoor en ben je uiteindelijk blij dat je al die tijd en moeite in jouw eigen creatie hebt gestoken!

 

4 tips die je helpen om te beginnen met bloggen

1 | Waar ga je over schrijven?
Als het goed is heb je al een beetje het idee waar je over wilt gaan bloggen. Er zijn namelijk tal van onderwerpen waar je over kunt schrijven op jouw eigen blog. Denk aan mode, sport, gadgets, beauty, lifestyle en ga zo maar door! Maar het belangrijkste is, schrijf ergens over waar jij echt iets over te vertellen hebt en kies onderwerpen die jou aanspreken. Niets is vervelender dan schrijven over dingen die je eigenlijk helemaal niets interesseren. Hou het leuk voor jezelf en voor de lezers die op jouw blog terecht komen!

2 | Een goede domeinnaam claimen
Hoe gaat jouw blog eigenlijk heten, heb je al een idee? Verwerk je het onderwerp waar je over gaat schrijven in je domeinnaam, of kies je voor je eigen naam? Denk hier goed over na. Je kunt hem altijd nog veranderen, zoals ik heb gedaan.

Als je dan uiteindelijk een domeinnaam hebt bedacht, claim hem dan zo snel mogelijk bij een hosting bedrijf. Typ website hosting in in de Google zoekbalk, en je krijgt honderden aanbieders waarbij jij jouw domeinnaam kunt claimen.

Beginnen met bloggen

3 | WordPress
Er zijn ook andere mogelijkheden om te kunnen bloggen, maar ik raad je zeker aan om WordPress te installeren. Het is in het begin misschien allemaal wartaal voor je, maar door middel van oefenen, oefenen en oefenen kom je er wel en leer je binnen no-time hoe je met WordPress om moet gaan. Ik zal hierover ook nog een overzichtelijke WordPress blog schrijven.

4 | Content
Oké, je hebt nu een domeinnaam én WordPress is geïnstalleerd. Jouw blog is nu online, maar hoe ga je nu verder? Neem de tijd en begin met het ontdekken van alle opties die er zijn. Google is je beste vriend, dus kijk vooral ook op forums en zoek mensen op die antwoorden hebben op jouw probleem!

Ready, set, go!

Dit zijn de 4 basis tips/stappen die je als beginnende blogger een stap in de goede richting zullen geven. Voor nu wens ik je veel plezier en succes met het maken of optimaliseren van je eigen blog. En wanneer je vast loopt en een vraag hebt, stel ze dan vooral hieronder zodat andere er misschien ook nog iets aan hebben en ik help je!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Iris
  februari 23, 2017 at 8:18 am

  Heb je ook advies voor een hostingsbedrijf? Ik zat tot nu toe op een gratis subdomeinnaam

  • Reply
   Kyara Esteva
   februari 23, 2017 at 11:34 am

   Hoi Iris. Goeie, ga er meteen mee aan de slag!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge