Die Kyara is echt zo anders op social media

anders op social media

#lovemylife, #goals en #sohappy. Stiekem is je goudvis dood, heb je gezeik met de buurman en zit je opgescheept met een spastische darm. Maar hey, niemand die dat weet of ziet. Dus kan je doorgaan met het super fantastische leven dat je leidt op Instagram.

Vroeger werden alle waarheden ontmaskerd door de lokale krant en bestond er nog niet zoiets als social media waar iedereen alles op kon pleuren. Nu filteren we massaal onze beste foto’s om er vervolgens weer 4 filters overheen te knallen zodat je de meeste likes kunt pakken. Maar laten we anders gewoon even ophouden met altijd speciaal en leuk te willen zijn. Want weet je, a million likes will never be enough if you don’t like yourself. Toch?

Is die Kyara nou echt zo anders op social media? Nee, ik denk van niet. Zelf krijg ik gelukkig weinig tot nooit te horen dat ik mezelf anders voordoe op Instagram dan dat ik in het werkelijkheid ben. En ik weet ook dat dat zo is. Maar ook ik kies de beste foto uit om te plaatsen, gooi XOll eroverheen en ben dan vervolgens een halfuur aan het beslissen welke caption er onder de foto moet komen te staan. Wat ik soms alleen niet vertel is dat ik bijvoorbeeld eigenlijk een beetje moe word van Instagram en dat ik er vaak eigenlijk geen zin meer in heb. En nu hoor ik iedereen al denken: ”dan stop je er toch gewoon mee?”. Ja, dat zou zeker kunnen, maar mijn blog en Instagram zijn ook gewoon mijn werk en vaak vind ik het ook super leuk om te doen. Het heeft zo zijn kanten én voor en nadelen.

Lees ook: Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

Het is belangrijk om te weten dat wat jij ziet van mij op social media maar een kleine fractie is van mijn leven en ik niet iedere dag uiteten ga, nieuwe blogpakketjes krijg of weer op een bloggersevent sta. Gelukkig lezen veel van mijn Instagram volgers ook mijn blog en kennen zij mij daardoor ook weer iets beter en kijken hierdoor ook verder dan alleen een post op Instagram. Hier durf ik mij namelijk bloot te geven tijdens het schrijven en ben ik niet bang om te vertellen dat het soms wat minder gaat.  Want dat moet toch ook kunnen? Eigenlijk best een beetje gek om te weten dat heel veel mensen weten hoe het met mij gaat, terwijl ik hun niet eens ken..

Tijd voor wat zelfreflectie. Want denk eens na. Doe jij jezelf, misschien onbewust, anders voor op social media? Zien de mensen jou echt zoals je bent en ben jij stiekem niet een heel ander persoon op Instagram dan wanneer je over straat loopt?

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube?

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Fleur
    september 27, 2017 at 5:38 pm

    Mooi puntje om bij stil te staan! Als ik mezelf vergelijk met het real life en social media denk ik dat dat wel heel goed overeen komt. Misschien omdat ik wat betreft instagram en Snapchat lang niet dagelijks iets plaats en anders ik het wel meen wat ik bij de foto als beschrijving zet. Ik ben in het reallife ook niet heel uitbundig en sta absoluut niet graag in de spotlights en volgens mij trek ik die indruk ook niet op mijn blog of social media, dus dan zou het best wel goed overeen kunnen komen!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge