Zoveel activity trackers, welke moet ik kiezen?

Een activity tracker is een armband of horloge die je helpt bij het bijhouden van je vooruitgang tijdens het sporten. Je kunt zien hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe hoog je hartslag is. Daarnaast meten de meeste activity trackers automatisch hoeveel stappen je dagelijks zet, hoe lang je actief bezig bent geweest en hoeveel je hebt verbrand op een dag. Onwijs handig wanneer je een stok achter de deur nodig hebt tijdens het behalen van je doelen. En stiekem is het ook best leuk om deze dingen allemaal te weten te komen van je lichaam.

 

Dit is geen gesponsorde post, maar door een bestelling op Bol.com te plaatsen via de links die ik in dit artikel gebruik verdien ik wel een klein zakcentje. Don’t worry, jij betaalt geen cent meer dan normaal, je helpt mij er alleen wel mee!

 

Activity trackers zijn helemaal hot. Maar de laatste tijd is er zoveel keuze uit verschillende soorten dat ik goed kan begrijpen wanneer je er zelf niet helemaal uit kan komen. Want welke moet je dan kiezen? De Fitbit of toch een Polar? En daarnaast, hoe duur zijn ze eigenlijk? Ik heb onderstaande activity trackers getest en heb zeker een favoriet!

 

4 activity trackers in één review

Polar A360

Mijn allereerste activity tracker was de polar A360. Als een blij ei pakte ik de Polar uit en ging stuiterend naar de sportschool. Met deze tracker kun je alles bijhouden wat je dagelijks over je gebruik en activiteit wilt weten. Denk aan het aantal verbrande calorieën, je hartslag en de afstand die je aflegt op een dag. Ook mijn slaapkwaliteit en het aantal stappen die ik dagelijks zet, worden erg nauwkeurig bijgehouden.

Wanneer je te lang stil zit en eigenlijk even een wandelingetje moet gaan maken, geeft de Polar je een tril met het bericht dat je in beweging moet komen. Erg handig!

Minpunten
App is lastig om mee om te gaan
Het bandje wordt snel slap. Ik ben de activity tracker hierdoor al twee keer verloren
Ik kreeg na een lange tijd uitslag op mijn pols, heel raar
Pluspunten
5 dagen batterijduur
Makkelijk overzicht op het touch scherm
De tracker kan verbonden worden met de Polar weegschaal
Meldingen van een telefoon worden getoond op het scherm
Werkt motiverend

 

Fitbit Charge 2

Mijn tweede activity tracker was de Fitbit Charge 2. Mijn Polar deed ik af en ik heb hem eigenlijk niet meer om gedaan nadat ik de Fitbit gebruikte. Ook deze tracker meet eigenlijk alles wat er maar te meten valt maar is toch voor mijn gevoel iets nauwkeuriger. Elke stap die ik zet wordt geteld en mijn hartslag is vaak ook gelijk aan de hartslag die aangegeven wordt op mijn cardio-apparaat. Het bandje van de Fitbit is steviger en schakel je ook vast. Daarnaast is de App onwijs fijn en kun je daarin challenges aangaan met Facebook vrienden en elkaars gemiddelde stappen in de gaten houden!

Minpunten
Fitbit heeft een aparte oplader die je alleen voor een fitbit kunt gebruiken
Niet waterdicht (wel bestendig tegen druppels)

Pluspunten
7 dagen batterijduur
Makkelijk om mee om te gaan
Werkt motiverend
Super fijne app

 

 

Fitbit Alta HR

We zijn alweer aangekomen bij de derde activity tracker. De Fitbit Alta HR is de nieuwste Fitbit op de markt. Hij is smaller  en ziet er daardoor ook meer uit als een armband. Je kunt zeggen dat deze Fibti dezelfde functies heeft als de Fitbit Charge 2, maar dan veel compacter.

Persoonlijk vond ik het moeilijk om van de Fitbit Charge 2 over te stappen naar de Fitbit Alta HR. Ik ben gewend geraakt aan het touch cherm van de Charge 2 en ook het knopje aan de zijkant. De Alta HR is hierin wat minder makkelijk in de omgang.

Pluspunten
Veel verschillende kleuren
7 dagen batterijduur
Lijkt op een armband
Fijne app
Werkt motiverend

Minpunten
Niet waterdicht
Heeft geen knopje aan de zijkant

 

De Polar A370

De Polar A370 ziet er eigenlijk precies hetzelfde uit als de Polar A380. Alleen het bandje is gelukkig iets steviger geworden. Maar dit is wel een gepriegel om hem goed vast te krijgen. De App is verbeterd en je kunt nu ook in de gaten houden hoe je hebt geslapen en kun je de polar ook op vliegtuig -of slaapmodus zetten..

Pluspunten
Waterdicht
Veel verschillende kleuren
Werkt motiverend

Minpunten
Het bandje is sterker dan de Polar A360 maar het is een gepriegel om hem goed vast te krijgen
Wanneer je gaat slapen en je arm beweegt gaat het schermpje vaak fel branden

Hopelijk heb jij door deze review nu ook een beeld van de verschillende activity trackers die nu aangeboden worden. Mijn favoriet blijft nog steeds de Fitbit Charge 2. Ik denk puur en alleen omdat ik deze nu zo gewend ben, dat ik eigenlijk niets anders meer wil!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  anouk
  augustus 21, 2017 at 7:22 pm

  ik heb ook de polar a360 (?) idk, iets in die richting, maar je kan ervoor zorgen dat het schermpje niet fel gaat branden wanneer je je arm in je slaap beweegt. Weet niet meer precies hoe het zit maar je kan hem in een nachtmodus zetten 🙂 ! (ik vind deze tracker overigens wel ideaal, handig om mee om te gaan en vind de app eigenlijk wel helder!)

 • Reply
  Leoniae
  augustus 31, 2017 at 10:32 pm

  Leuk en goed artikel :), ik ga zeker eens op onderzoek uit naar al deze trackers, want ik had er al wel van gehoord maar wat het precies was wist ik niet, goede review!
  Xxxx, leoniae
  Leoniae onlangs geplaatst…Review Infinity ketting van Names4ever.nlMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge