Waarom je altijd achter een samenwerking moet staan..

achter een samenwerking staan

UPDATE: het mailcontact en de naamsvermelding dat ik verwerkt had in deze post moest ik per direct weghalen van het sportmerk. Eigenlijk wilde zij dit hele artikel verwijderd hebben, maar daar ging ik niet mee akkoord. Ik vind de boodschap in deze post te belangrijk. Je moet er namelijke volledig achter staan wanneer je gaat samenwerken met een bedrijf. En dit is een perfect voorbeeld om jullie te behoeden en nog eens na te laten denken voordat het te laat is.

 

De samenwerking waar ik niet achterstond

Ze wilde dolgraag met mij samenwerken en een positief gevoel uitstralen. Hiermee bedoelen ze eigenlijk ”Hi ik zag je Instagram account voorbij komen en wil door middel van jouw account iedereen zijn tijdlijn volspammen met t foto’s van ons sportmerk.” Ja, klinkt heftig en dat is het ook. Ik ga het je uitleggen.

Geloof me, hier zit een heel systeem achter. Na het eerste spontane mailtje werd het al snel wat zakelijker en kwamen zij met een voorstel. Een voorstel dat ze natuurlijk naar iedereen sturen. Behalve dan aan Nochtlii en de andere grotere fitness accounts, die verdienen er waarschijnlijk dik geld mee. Good for them! Maar alle kleinere accounts vanaf ongeveer tienduizend volgers moeten het maar met een schrale troost pikken.

Voor zo’n samenwerking moest ik twee foto’s per week posten waarbij ik tegelijkertijd een foto in mijn story zou posten. Daarnaast moest ik het sportmerk taggen in de foto, moest de naam van het sportmerk in de eerste regel van de caption staan en moest er ook nog een hashtag in verwerkt worden. Iedere maandag krijg je een appje met de tijden. Hiervoor terug krijg je 130 euro shoptegoed en 20 euro per post. De meeste van jullie zullen vast denken; ”Zozo, gratis kleding en ook nog eens 40 euro in de week, lekker zakcentje!.” En het erge is dat sommige bloggers zelf ook zo denken. Zij beseffen juist niet dat hun bereik veel meer waard is dan een schrale 20 euro per foto. Daarom ging ik in eerste instantie niet akkoord met het voorstel. Ik legde dit netjes uit aan de desbetreffende dame, en omdat zij zo gul was kon ze er 25 euro van maken. Na even nagedacht te hebben ging ik toch akkoord. Waarom ik dat deed met mijn stomme hoofd weet ik ook niet. Ik ging enorm tegen mijn principes in, maar mijn liefde voor gratis sportkleding maakte mij eventjes blind. Oeps..

Een paar dagen later kwam mijn pakketje binnen en kreeg ik tot mijn schrik een appje van iemand die werkt bij het sportmerk met mijn posttijden voor de komende week. Wait WHUT? Ja, er is dus iemand die precies uitvogelt wie wat hoe laat moet posten zodat er iedere minuut een influencer is die een foto met kleding van het sportmerk online gooit. Wat een marketingstrategie he?

Mijn eerste post was niet goed genoeg, ik had namelijk een blikje Nocco in mijn handen en dat mocht blijkbaar niet. Lekker dan, de eerste 25 euro werd al door mijn neus geboord want deze foto telde niet zeiden ze. Ik kreeg ook direct een boze mail met allerlei regels waar ik me wel aan moest houden maar die ik van tevoren niet duidelijk te horen had gekregen. Ik mocht geen andere merken promoten in de foto en daar viel mijn kleding ook onder. Er werd nog eens verteld dat ik het sportmerk moest taggen en de hashtag moest gebruiken. Alle producten die ik krijg moeten verwerkt worden in de achtergrond van de foto (sluipreclame). Het logo moest ook altijd zichtbaar zijn en wanneer ik uit een shakebeker van hen dronk, moest daar wel een product van hen in zitten.

 

Gewoon niet aan beginnen

Voordat de samenwerking echt begon was ik er al klaar mee. Ik heb in totaal twee foto’s gepost waar ik twee keer niet achter stond, ze eigenlijk direct weer wilde verwijderen en er uiteindelijk ook niets voor terug heb gekregen.. Nadat ik niet meer poste op de gewenste tijd, kreeg ik uiteraard een boos appje dat de samenwerking hem niet ging worden. NO SHIT SHERLOCK. Ik heb er van geleerd. Mijn instagram is van mij en ik post vanaf nu lekker zelf wat ik wil!

Conclusie: je moet echt volledig achter een samenwerking staan en van beide kanten duidelijke afspraken hebben gemaakt.

Lees ook:  waarom ik hardlopen kut vind

of: Hoi Meg, nog even over mijn nepvolgers op Instagram

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Fleur
  juni 8, 2017 at 8:49 am

  Jeetje wat bizar..
  Jammer dat je er uiteindelijk wel bent ingetrapt maar zeker een les voor de volgende keer! Hopelijk gaan zij ooit ook eens inzien hoe het niet moet!

  • Reply
   Kyara Esteva
   juni 8, 2017 at 1:40 pm

   Hi Fleur! Vond het ook een beetje stom van mezelf dat ik uiteindelijk toch ja zei. Maar inderdaad een les voor de volgende keer!

 • Reply
  Anne
  juni 8, 2017 at 9:55 am

  Dat is inderdaad niet meer spontaan en echt samenwerken. Fijn dat je zulke dingen gewoon verwoord, hier hebben andere bloggers ook weer wat aan. Al weet ik niet of Womens Best dit leuk gaat vinden (:

 • Reply
  Kreanimo
  juni 8, 2017 at 10:16 am

  Pfff. Zou niets voor mij zijn….
  Dat gaat er me wat over…

  • Reply
   Kyara Esteva
   juni 8, 2017 at 1:41 pm

   Klopt.. wel een goede marketingstrategie. Maar zodra iedereen erachter komt…

 • Reply
  Sabine
  juni 8, 2017 at 10:17 am

  Wow heftig! Goed dat je hiervoor waarschuwt. Ik kreeg laatst een mail die hier heel erg op leek, maar dan van een of ander fashion brand. Ze hadden m’n feed goed bekeken en ik zou een perfecte ambassador zijn…. Ja perfecte fashion ambassador met m’n interieurfeed 😉 Ben er uiteraard niet op ingegaan en heb geen spijt als ik dit soort dingen lees.

  • Reply
   Kyara Esteva
   juni 8, 2017 at 1:42 pm

   Ja, ik probeer toch ook eerlijk te vertellen dat ik uiteindelijk toch overgehaald werd, maar er al snel spijt van kreeg. En meestal zijn die mailtjes allemaal vooraf al geschreven en veranderen ze alleen onze namen.

 • Reply
  alexa
  juni 8, 2017 at 12:07 pm

  Ach en dan krijg je ruzie. Transparantie is het belangrijkste maar dit is toch te bizar dat ze je gaat vertellen wanneer je moet plaatsen en wat er allemaal wel niet mag? Komop girl je geeft me geen 1.000 euro dus wat ben je eisen aan het stellen
  alexa onlangs geplaatst…Marineblauwe playsuitMy Profile

 • Reply
  Christa
  juni 8, 2017 at 12:10 pm

  Even serieus..
  Hoeveel geld investeren zij in de persoon die elke influencer moet informeren hoe laat ze posten?!
  Niet normaal..
  Dan lekker geen gratis sportkleding 😛

 • Reply
  Sherry
  juni 8, 2017 at 12:34 pm

  Wat een gedoe goed dat je ons attendeert.

 • Reply
  Pascalle Johanna
  juni 8, 2017 at 5:36 pm

  Jeetje wat is dat voor een pushend gedrag zeg, ik zou er ook al direct klaar mee zijn. Je wordt gewoon voor een schaars bedrag flink rond gecommandeerd!

  • Reply
   Kyara Esteva
   juni 24, 2017 at 6:04 am

   Helaas gaat het vaker zo dan wij denken..

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  juni 23, 2017 at 9:59 am

  oh wauw wat heftig, zij gingen echt wel voor de volle controle.
  Ik zou dit ook echt niet kunnen, volledig volgens hun schema en regels posten.. dat kan toch echt niet?
  En zeker voor dat bedrag.. jaa daag

  liefs
  Karlien

  • Reply
   Kyara Esteva
   juni 24, 2017 at 6:05 am

   Tja, op deze manier is het ook gewoon niet leuk meer helaas..

 • Reply
  Mylou
  juni 23, 2017 at 11:05 am

  Jemig wat een rare bende! Maar goed dat je er mee gestopt bent, zo wil je toch helemaal niet behandeld worden? Net alsof je voor 20 euro per post hun persoonlijke uithangbord bent. Dan kopen ze maar een echt uithangbord, daar kunnen ze mee doen en laten wat ze willen.
  Mylou onlangs geplaatst…eBay finds #1My Profile

  • Reply
   Kyara Esteva
   juni 24, 2017 at 6:05 am

   Ja.. en het erge is nog dat veel bloggers niet beter weten dan een samenwerking als dit..

 • Reply
  Jenny
  juni 23, 2017 at 11:58 am

  Wat bizar!

  Ik snap niet dat bedrijven zoiets durven vragen en dat er bloggers zijn die zoiets willen doen voor zo weinig geld… Echt erg.

 • Reply
  Mylène
  juni 24, 2017 at 7:23 am

  Aaah wat naar dit! Zeker een wijze les dit. Want überhaupt: zoveel werk voor slechts 20 euro per post… dát kan al echt niet hoor.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge