De 5 simpelste tips

witHet is lastig om ineens te veranderen qua leefstijl. Daarom geef ik je graag 5 tips om iets bewuster te leven die ook makkelijk zijn om toe te passen wanneer je klaar bent voor een gezondere start!

Drink meer

En met meer drinken doel ik specifiek op water. Hier schreef ik al eerder een blog over. Het is namelijk enorm belangrijk dat je dagelijks genoeg water drinkt. Doe je dit niet, dan kan je lichaam meerdere processen niet meer goed uitvoeren. Denk aan het op peil houden van je bloeddruk, het opnemen van voedingsstoffen in de darmen en het regelen van de lichaamstemperaturen.

Tips om gezonder te leven

Het drinken van een groot glas water voor iedere maaltijd heeft ook invloed op het eerder vol zitten. Er wordt aangeraden om zeker anderhalf- tot twee liter water per dag te drinken.

Koop en kook zelf

Op deze manier weet je wat je in huis haalt en wat er in je eten gaat zodat je je dagelijkse inname goed in de gaten kunt houden. Pas wel goed op met het toevoegen van kant en klare sauzen tijdens het koken. Deze kun je het beste zelf maken met specerijen. En oja, ga geen boodschappen doen op het moment dat je honger hebt. Hierdoor voorkom je een winkelkarretje vol Milka repen en zakken chips.

gezondeboodschapen

Nog een kleine tip die misschien gek klinkt, maar er is bewezen dat wanneer je een kleiner bord gebruikt, je sneller vol zit. Wanneer je een kleine portie neemt, lijkt het alsof je meer eet dan wanneer je eet van een groter bord. Op deze manier worden je hersenen in de maling genomen en wordt er sneller een signaal afgegeven dat jebordje leeg is en je buik vol zit.

Slapen

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, dat weet iedereen. Maar wat moet je doen als je niet goed in slaap kunt komen? Zelf gebruik ik de Night Shift op mijn Iphone. Deze functie is alleen beschikbaar wanneer je een Iphone hebt met de software IOS 9.3 Met deze functie veranderd de helderheid van de Iphone naar een gele kleur. Dit is beter voor je slaap, want het blauwe licht zorgt ervoor dat je minder melatonine aanmaakt.

Open de Instellingen-App.
Kies Beeldscherm en helderheid.
Selecteer de optie Night Shift.
Met de schakelaar bij Zet handmatig aan tot morgen activeer je direct de nachtmodus.
Met de balk daaronder kun je eventueel de kleur naar eigen wens aanpassen.

Meer groenten en fruit

Er wordt aangeraden om toch echt rond de twee á driehonderd gram groente en twee stuks fruit per dag binnen te krijgen. Dit is zo weinig dat het zeker moet lukken. Denk aan broccoli, spinazie, courgette, komkommer en zoete aardappel. Er zijn zo onwijs veel soorten groenten, dat er wel iets bij moet zitten wat jij lekker vindt!

fruitengroente

Daarnaast kun je groente en fruit ook verwerken in baksels zoals een lekkere cake met courgette of muffins met bosbessen en aardbeien. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothiebowl als ontbijt of een bananenbrood als tussendoortje.

Beweeg

Het is makkelijk om te zeggen dat je jezelf moet mee sleuren naar de sportschool. Maar voor sommige mensen is dit nou een maal niet zo makkelijk. En dat begrijp ik! Je moet iets doen wat jij zelf leuk vind en waar jij gemotiveerd door raakt. Is dit niet de sportschool? Geen probleem! Zoek dan iets wat jij leuk vindt om te doen, maar blijf in beweging.

Tips om gezonder te leven

Je kunt denken aan hardlopen, kick-boxen, een teamsport, spinnen, zwemen en ga zo maar door. Wanneer je deze sporten niets vindt, kun je altijd je creatieve gedachte zijn vrije loop laten gaan. Neem vaker de trap of pak de fiets, laat de hond iets vaker uit, neem de kinderen mee op stap, doe boodschappen of neem de tuin eens goed onder handen!

Hopelijk zijn dit tips waar je iets aan hebt.

Liefs,

Kyara

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge