2016 was mijn jaar!

Voor mij is het afgelopen jaar onwijs hard gegaan. Het jaar 2016 is zonder twijfel echt mijn jaar geweest en er zijn onwijs veel dingen veranderd waar ik onwijs trots op kan zijn en waarvoor ik best een beetje in mijn handjes mag knijpen. In deze blog sta ik even stil bij alle mooie momenten die dit jaar mij hebben gebracht, en breng ik globaal mijn doelen voor 2017 in kaart. Lees je met me mee?

Persoonlijk
Het afgelopen jaar is er op persoonlijk gebied meer veranderd dan dat ik ooit had gedacht. Dit jaar heb mijn Marketing, Sales en Communicatie diploma in the pocket en ben ik daarna begonnen met een nieuwe opleiding. Op werkgebied heb ik na ongeveer 8 jaar ontslag genomen bij mijn oude werk, en heb ik daar twee baantjes voor in de plaats gekregen. Daarnaast ben ik na 15 jaar weg bij mijn oude handbalclub om verder te gaan spelen bij een andere handbalvereniging. Ja, er is op persoonlijk gebied veel gebeurd dit jaar!

Studie
Mijn diploma was nog niet binnen of ik had mezelf al ingeschreven voor een nieuwe opleiding, namelijk de op leiding Voeding & Dietetiek. Na de toelatinsdag waarop ik een toets moest maken, heb ik weken in spanning gewacht op de uitslag. Toen ik uiteindelijk hoorde dat ik toegelaten was en in september mocht beginnen, was ik door het dollen heen.

Nu heb ik pas door dat een voltijd Hbo studie  meer tijd in beslag neemt dan ik in eerste instantie gedacht had. Vooral wanneer je een blog hebt waarop je wel vaak content wilt posten en als arme student ook een zakcentje wilt bij verdienen met een baantje naast school. Het is allemaal wat veel, maar met een goede planning moet het vast goed gaan komen. Dat hoop ik tenminste..

Work work work
Sinds mijn 12e werk ik bij mijn tante in de bloemenwinkel. Maar na zo’n lange tijd werd het voor mijn tijd voor een nieuwe uitdaging. Nu werk ik sinds een tijdje in de bediening bij Showkas de Arendshoeve en ben ik sinds kort aangenomen bij Amstelhof, de sportschool waar ik zelf ook met gewichten gooi. Onwijs leuk, omdat ik daar standaard al een aantal keer in de week te vinden ben en ik daardoor ook al wat van het personeel ken. Wel is het een parttime baantje zodat ik genoeg tijd over heb om te studeren en om nog tijd in mijn blog te kunnen steken.

Mijn blog zelf mag ik nu ook mijn werk noemen. En ik zeg je eerlijk, voor het geld doe ik het zeker niet. Ik vind schrijven namelijk ontzettend leuk. Maar het is natuurlijk wel tof dat ik wat centjes binnenkrijg door iets wat ik leuk vind om te doen!

Loved ones
Zoals ik al vertelde in deze blog, ben ik er dit jaar achtergekomen wie er wel en wie er niet toe doen. Het blijft jammer dat vriendschappen verwateren, maar dat gebeurd nou eenmaal. Gelukkig zijn er onwijs veel lieve mensen die echt een plekje in mijn hart hebben. Daarnaast ontmoet ik ook zoveel mensen die dezelfde interesses delen als ik, en daar ben ik erg dankbaar voor.

Natuurlijk mis ik mijn lieve moeder nog iedere dag en sta ik ook altijd stil bij de fijne tijd die zij mij heeft gegeven. Ze is er nog steeds en waakt over mij, mijn vader en mijn kleine broertje, dat weet ik zeker. Ik probeer die kleine etterbak ook te helpen met de kleine dingetjes waar hij zelf niet uitkomt en vind het leuk dat hij mij ook alles kan vertellen. Zelfs over zijn scharrels..

2016 was mijn jaar

Op 20 december ging ik alweer twee jaar met de leukste jongen die er is. Wat gaat de tijd toch hard wanneer je het leuk hebt met iemand. Alles gaat voor mijn gevoel perfect en ik waardeer alle kleine dingetjes die hij doet. Ik hou ontzettend veel van hem en hoop dat we later samen in onze schommelstoeltjes kunnen lachen over alle gestoorde momenten die we beleeft hebben.

2016 was mijn jaar

 

Blog
Mijn blog waar ik in januari begin dit jaar bloed, zweet en tranen in heb gestoken, staat vanaf 16 februari online. Dit is de verjaardag van mijn lieve mama. Het verbaasde me hoeveel positieve en onwijs lieve berichten ik die dag kreeg. Voor aankomend jaar heb ik een paar doelen voor mijn blog vast gesteld.

Ten eerste heb ik, zoals jullie konden zien op mijn Instagram, mijn eigen bedrijfje ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en mag ik mezelf nu een ondernemer noemen! Jup, shit just got real. Ik ben vanaf nu eigen baas en  eigenaar van mijn eigen onderneming. En dat voelt onwijs goed!

2016 was mijn jaar

Daarnaast stroom ik over van ideeen en plannen waar ik nu nog niet zoveel meer over kan zeggen. Laat ik het erbij houden dat er in 2017 wat dingen gaan veranderen omtrend naamgeving zoals je al kon zien op mijn Instagram, de style van mijn blog, een echt logo en er wordt wellicht nog een sociaal kanaal toegevoegd naast Instagram, Facebook en Pinterest.. Ook komen er veel winacties aan. Het wordt allemaal totaal omgegooid, dus stay tuned!

Gastbloggers
Begin oktober plaatste ik een oproep waarin ik opzoek was naar enthausiast blogtalent. Een oproep waarop ik onwijs veel reacties kreeg, mijn inbox stroomde namelijk over van gemotiveerde en gedreven mensen die zich wel in het profiel vonden passen. Uiteindelijk moest er een beslissing genomen worden, en zijn er uiteindelijk vier toppers die het team komen versterken. Deze kanjers schrijven vooral over voeding, recepten en lifestyle.

Youtubekanaal
Durf ik het, of ga ik nog langer twijfelen? Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ga het gewoon DOEN! Ik moet van mezelf stoppen met dat gejank omdat ik het niet durf, maar ik weet zeker dat ik zoveel creativiteit kan uiten in het maken van video’s. De mening van andere is de enige reden die me tegenhoud om iets te doen wat me ontzettend leuk lijkt.

2016 was mijn jaar

Voor nu is het plan om niet een doodnormale vlogger te zijn, maar wil ik af en toe aan jullie laten zien hoe het er in mijn leven aan toe gaat. Denk bijvoorbeeld aan toffe evenementen waar ik jullie mee naartoe neem, leuke recepten die ik laat zien en te gekke mensen die ik ontmoet! En ja, als fulltime sukkel heb ik vast wel wat leuks om jullie te laten zien.

Ik weet nog niet wanneer en hoe ik ga beginnen. Hoe ik filmpjes moet monteren is voor mij echt een raadsel, maar je kan je wel alvast abboneren via deze link!

Vast upload schema
Het blijft lastig om me te houden aan een vast upload schema, dit heb ik namelijk al een keer geprobeerd. Maar nu er meerdere bloggers artikelen schrijven, is het simpeler om een goede maandelijks of wekelijkse verdeling te maken.

Op dit moment besteed ik veel tijd aan school en ben ik ook vaak op m’n nieuwe werk. Het is lastig om een goede balans qua tijd te vinden zodat ik overal genoeg aandacht aan kan besteden. School gaat natuurlijk voor, dat ten eerste. Maar ik vind mijn blog ook belangrijk. Het is toch mijn kindje die ik goed wil onderhouden. Maar voor 2017 gaat dit zeker goed komen!

Sport
Zoals de meeste van jullie weten besteed ik wekelijks aardig wat tijd aan sport. Naast 4 a 5 dagen in de week fitness, sta ik ook nog eens 3 keer per week op het handbalveld. Qua fitness zijn er op dit moment geen doelen die ik perse wil behalen. Wel wil ik mijn eigen pr’s blijven verbreken en steeds sterker worden. Maar school en werk gaan bij mij wel voor het sporten. Daardoor red ik het niet meer om zo vaak te gaan, maar minimaal 3 keer per week lukt me nog wel!

2016 was mijn jaar

Daarnaast is de weegschaal in tegenstelling tot vroeger, alles behalve belangrijk voor mij. Zolang ik me goed voel en ik lekker in mijn vel zit, vind ik het helemaal mooi.

Voeding
Laat ik het kort houden. Ik eet wat ik wil eten, of het nu gezond is of niet. Ja, ik probeer op mijn voeding te letten, maar genieten is belangrijker. En voor de mensen die aan me vragen ”Mag je dat wel eten, je bent toch een fitgirl?”, sterf.

2016 was mijn jaar

Goede doelen
Naast het feit dat ik me een jaar gelden heb ingeschreven als orgaandonor, ben ik van plan om meer mijn steentje bij te dragen. Ik heb me ingeschreven bij Sanquin bloeddonatie en ben van plan om mezelf meer in te zetten voor jongeren zonder ouder(s). Zelf weet ik als geen ander wat voor tijd jongeren door moeten gaan na het verliezen van een vader of moeder. Hoe belangrijk het ook is om te praten over zo’n heftige gebeurtenis, het blijf natuurlijk niet niks. Zelf kon ik er ook jaren niet over praten en kropte ik alles op. Maar sinds een paar jaar durf en kan ik er openlijk over praten waarmee ik hopelijk andere mensen kan helpen.

Ik wil komend jaar meer blog schrijven over heftige onderwerpen en zaken waar mensen soms niet over durven praten. Mijn lezers moeten ook weten dat ze mij altijd een bericht kunnen sturen om dit soort dingen te bespreken.

Rijbewijs
Al tuffend rij ik bijna 5 jaar rond op mijn scootertje die ieder moment kan overlijden, het wordt daarom hoog tijd om mijn rijbewijs te gaan halen zodat er nog een gevaar op de weg rijd. Voor mijn 21e verjaardag wil ik begonnen zijn met lessen.

Zo, nu weet je in een notendop hoe mijn 2016 ongeveer is verlopen en hoe ik mijn 2017 voor ogen heb. Ik wens jullie allemaal een onwijs tof, liefdevol en gelukkig 2017 toe! Dat jullie alle doelen die je in gedachte hebt mag behalen! Wat zijn jouw doelen voor het aankomende jaar?

Blijf me ook vooral op Instagram en Facebook volgen in 2017! Ook heb ik een nieuwe openbare snapchat: kyaraesteva

Wil je nog even verder lezen? Klik dan op deze blog.

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge