10 TIPS OM DE AVOND SNACKS TE VERMIJDEN

wit

Die drang naar iets lekkers, vaak naar iets vets of zoetigs, dat herken je denk ik wel. Waarschijnlijk spreek ik voor vele wanneer ik zeg dat de snack buien de uurtjes voor het slapen gaan, moeilijk zijn te weerstaan. En ja, ik heb hier ook regelmatig last van. Ik geef jullie graag wat tips en ideeën voor gezonde snacks die wellicht het gerommel in je buik kunnen wegnemen!

10 tips tegen de (vr)eetbuien

1.  Probeer ervoor te zorgen dat je overdag voldoende eet. Wanneer ik mezelf als voorbeeld neem, zorgt vooral een goed en stevig ontbijt ervoor dat ik gedurende de dag minder honger of trek krijg. Neem dat dan ook als voorbeeld bij het avondeten. Beter een schepje teveel, dan net iets te weinig waardoor je al snel de keukenkastjes open trekt. 

2.  Dit is mijn nummer 1 tip en deze pas ik zelf dan ook dagelijks toe. Ga iets doen, zoek afleiding. Lekkere trek en snack momentjes ontstaat vooral uit verveling. Zelf sport ik na mijn avondeten, waardoor ik niet eens tijd krijg om te snacken. 

3.  Eet later warm. Wanneer je jouw avondeten later naar binnen schuift, zul je waarschijnlijk de avond langer doorkomen zonder die vervelende (vr)eetbuien.

4.  Drink genoeg gedurende de dag en neem voor iedere maaltijd een groot glas water. Ook voordat je echt wilt snaaien kan een glas water de trek wegnemen. 

5.  Eten is een gewenning dus leer jezelf aan om ’s avonds niets of juist iets gezonds te eten. Train jezelf om het hongergevoel te negeren, het zit tussen je oren. 

6.  Denk aan je doel. Dit is een belangrijke tip als je het mij vraagt. Zet door zodat je later trots op jezelf kunt zijn.

7.  Haal geen troep in huis maar koop gezonde producten. Op deze manier kan je niet eens ongezond snaaien. Vertel daarnaast ook aan de mensen om je heen wat je plannen en doelen zijn zodat ze je daarbij kunnen steunen. Hierdoor zullen ze (hopelijk) begrip tonen en geen chocoladereepjes voor je neus opeten. 

8.  Ga lekker eerder je bed in. Voorkom dat je nog meer trek krijgt en de verleiding niet meer kunt weerstaan. Desnoods ga je in bed nog even televisie kijken of lees je een boek. 

9. Gun jezelf soms ook eens wat. Maak met jezelf afspraken dat je eens in de zoveel tijd een lekker cheat momentje voor jezelf hebt. Niets mis mee!

10.  Tot slot. Vergeet niet dat je ook gewoon gezonde tussendoortjes kunt nemen. Hieronder heb ik een aantal opties voor je op een rijtje gezet. 

10 gezonde snack alternatieven

Fruit

Neem een bakje met verschillende stukjes fruit (of gedroogd fruit). Ook kun je bijvoorbeeld een appeltje in stukjes snijden met rozijnen, kaneel en walnoot. Koop ook eens een keer fruitsoorten die je nog nooit hebt geproefd of waar je nog nooit van hebt gehoord. Yum! 

dragon-fruit

Rauwkost

Rauwe groentes (snoeptomaatje, komkommer, wortel, radijsjes, paprika, selderij) met een gezonde dip (  hummus  ) zijn naar mijn mening echt heerlijk. Maak een fel gekleurd feestje van je gezonde snacks.

Kwark

Heerlijk een bakje kwark of yoghurt met een verantwoorde topping geeft al snel een verzadigd gevoel. Wist je dat er langzame eiwitten in kwark zitten die ’s nachts heel gunstig zijn voor je spieren?

Noten

Een handje cashewnoten, walnoten, amandelnoten, pecannoten, hazelnoten of pistachenoten vullen al snel, zijn verantwoord en gezond. De discussie ”in noten zitten veel calorieën” gaan we niet voeren! Noten bevatten inderdaad relatief veel calorieën, maar die calorieën haal je bij noten uit eiwitten, onverzadigde vetzuren, vezels en mineralen en die hebben we nodig. 

tips tegen snacken

Rijstwafel

Neem er hier bijvoorbeeld twee van met een plakje kipfilet, niets mis mee!

Smoothie

Een gezonde smoothie of milkshake is tegenwoordig binnen een handomdraai klaar. Experimenteer met verschillende groentes,  fruit en bijvoorbeeld pitten en zaden. 

Zelfgemaakte groenten chips

Eigen gemaakte groenten chips van courgette, zoete aardappel, pastinaak, biet of winterpeen. Binnenkort komt hierover een receptje online! 

Gekookt ei

Gekookt eitje met runderrookvlees.

Geroosterde kikkererwten

Heerlijk met een beetje honing en kaneel. Ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.

Dadels

Dadels zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn heerlijk zoet, waardoor dit de zoetige trek wegneemt. 


Wat doe ik ’s avonds om m’n trek weg te nemen?

Rond 17.30 kom ik thuis van mijn stage, ik heb dan al gegeten, gooi (meestal) direct mijn pre workout achterover en ik ga om 18.00 naar de sportschool (afleiding zoeken). Wanneer ik uitgezweet ben, plof ik rond 20.30 weer op de bank neer voor de televisie. Nu komt het, het geborrel.. Maar nee, ik houd het vol en neem rond 21.30 mijn Casein Shake van Body & Fit waarna ik om 22.00 met een voldaan gevoel richting m’n bedje ga. 

Ik hoop dat jullie door deze alternatieve opties wat meer inspiratie hebben om de avonden door te komen.

Good luck!

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge